Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

En godt bevart hemmelighet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hun er helt fantastisk. Og hun har absolutt svart til forventningene, gliser regissør Hans Petter Moland mens han betrakter det han tidligere har omtalt som «en godt bevart hemmelighet» gjennom grønne brilleglass.

HEMMELIGHETEN

er liten, mørk og tynn. Hun er iført powersuit a là Ally McBeal, med tilhørende lårkort og høye heler. Lena Headey er på Gardermoen for å spille inn «Aberdeen», det lille filmlandet Norges aller første engelskspråklige film. Sannsynligvis blir hun ikke lenge her. En kontrakt med Warner Bros. skal sikre at den britiske skuespilleren Lena Headey blir internasjonal stjerne innen kort tid.

Kamera går, lyd er klar og værsågod: Spill.

Headey er på vei opp rulletrappen og det er lett å dele Molands begeistring- men hva er dette? Skjønnheten rekker tunge og skjærer grimaser til kamerafolkene! Et brøkdels sekund etter er hun igjen dønn alvorlig, inne i søkeren og inne i rollen. Moland smiler, Headey er proff.

- Og hun har det gøy, sier Moland.

ETTER TAGNING

nummer sju er Moland fornøyd. Headey nyter en sigarett utenfor bobilen som fungerer som garderobe, sminkerom og hvilerom. Den deler hun med seks andre, deriblant Stellan Skarsgård.

- Det er et mareritt å dele trailer med Stellan, sier hun og blunker til oss.

- A total nightmare! skriker hun for å være helt sikker på at svensken inne i bobilen får det med seg.

- Bitch! brøler han og kommer ut... blid som en sol.

Klemming og småprat følger. Headey forteller at dette er den hyggeligste innspillingen hun har vært på; og at rollen i Molands film er den mest interessante hun har hatt så langt.

- Jeg har takket nei til mange roller. Det er utrolig hvor mange filmer som krever unge og pene jenter. Én-dimensjonale figurer som skal ta av seg klærne så ofte som mulig. Da jeg tegnet kontrakt med Warner, var jeg engstelig for at jeg kunne bli tvunget til å ta roller jeg ikke ville ha. Jeg så meg sjøl i slike tradisjonelle jenteroller, eller «Pippi Langstrømpe 5» for den saks skyld. Heldigvis er det ikke slik det fungerer.

25 ÅR GAMLE

Headey debuterte som skuespiller da hun var 17, og har allerede en imponerende CV. Hun har spilt mot størrelser som Vanessa Redgrave, Anthony Hopkins, Emma Thompson, Sam Neill og Ralph Fiennes, og kan notere seg suksesser som «Resten av dagen», «Merlin», «Mrs. Dalloway» og «Jungelboken». Den siste var svært viktig for henne. På det personlige plan.

- Det står Jason på thai. Flott, ikke sant?

Headey viser stolt fram en tatovering på høyre overarm. - Det er navnet på kjæresten min. Jeg møtte ham under innspillingen av «Jungelboken», men det er ikke Jason Scott Lee som spilte Mowgli, det er Jason Flemyng som spilte skurken.

- Han spilte også i «Lock, Stock and Two Smoking Barrells». Har du for vane å falle for skurkene i virkeligheten også?

- Jeg har venninner med en lei tendens til å gjøre det. Jeg faller for menn som har humor. Menn som- jeg vet det er en klisjé- får meg til å le.

- Var det kjærlighet ved første blikk?

Headey hever det ene øyenbrynet og flirer skjevt.

- Nei. Men vi ble venner med en gang. Så gode venner at vi valgte å flytte sammen. Men det tok meg to måneder å få ham til å kysse meg...

- Hvaffornoe?

- Vi var jo bare venner lenge. Jeg syntes det var forferdelig spennende. All spenningen, all flørtingen, alle de undertrykte følelsene som bare lå og boblet under overflaten. Morsomt.

MED HOLLYWOOD-KONTRAKT

og hovedrolle i den kommende ungdomsfilmen «Gossip», en film som allerede har fått merkelappen 90-åras «Breakfast Club»; burde ikke hun nå sitte i møter med sine agenter og planlegge «The Rise of Miss Lena Headey»?

- Jeg har allerede fortalt om hvor bra manuskriptet til «Aberdeen» er. Og hvor flott rollen min er. I tillegg er det en slags mønster i dette. For å jobbe seg oppover i USA, hjelper det å gjøre store roller i Europa. Så gjør man en større rolle i Hollywood og får en enda bedre, større rolle her. Et trinn opp her, ett trinn opp der. Det blir som en stige.

- Har du fått innfridd forventningene om den glamorøse filmbransjen?

- Jeg hadde ingen forventninger.

- Kom igjen, drømmer ikke alle unge jenter om å bli filmstjerner?

- Jeg gjorde ikke det. Jeg gikk heller aldri på noen teaterskole, så jeg hadde ingen idé om hvordan det skulle være.

- Hva med nordmenn, hadde du noen forventninger før du begynte på «Aberdeen»?

- Det eneste jeg forbant med ordet norsk var gode skiløpere.

- Når Lena Headey sløver foran videoen en kveld- hvilke filmer velger hun da?

- Jeg ser alt- så lenge det er godt laget. På en eller annen måte. Fra «Starship Troopers» til de særeste, små kultfilmene. Det er alltid noe som er interessant i en film.

- Har du sett den nye «Star Wars»-filmen?

- Nei, den er jo ikke kommet ennå. Men jeg kommer til å se den. Vær sikker!

- Hvem er din favorittkarakter i «Star Wars»-filmene?

- Det er vel helt opplagt: Yoda, selvfølgelig.

- Skjønner, den lille, rynkete Jedi-mesteren får deg til å le...

INNE I AVGANGSHALLEN

har teamet gjort klart for neste scene. Regissør Moland, fotograf Philip Øgaard og alle de andre venter på Headey.

- Visste du at Moland her i Dagbladet har beskrevet deg som dritflott og kjempesexy ?

- Ja, jeg har hørt det. Han må ha vært på dop da han sa det. Helt borte. Jeg ville i hvert fall ikke brukt de ordene for å beskrive meg sjøl.

- Han mente det nok som en stor kompliment.

- Jeg skjønner det, sier Headey og ser i retning den blonde, høyreiste regissøren.

Så hever hun det ene øyenbrynet og smiler skjevt igjen. - Beundringen er forresten gjensidig.

SEXY - MEN OPPTATT:Lena Heady er så sikker på forholdet til kjæresten Jason Flemyng at hun har tatovert navnet hans på overarmen.