En grensesprengende rapfantasi

Musikeren Kanye West fortrenger skandalemakeren Kanye West. En gang for alle.

Stor musikk: Kanye West er ute med sitt femte album. (AP Photo/Nousha Salimi)
Stor musikk: Kanye West er ute med sitt femte album. (AP Photo/Nousha Salimi) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: I en verden full av kommunikasjonsrådgivere og PR-agenter som forteller hvordan man bør oppføre seg foran skjermer og mikrofoner, er det ikke ofte man får stirre rett inn i det som faktisk skjuler seg bak kjendisenes bekymringsrynkete panner og stressvette overlepper.

Utleverende sukk Chicago-rapper, produsent og superstjerne Kanye West nøler derimot ikke med å gi ufiltrerte innblikk i berømmelsens opp- og nedturer.

Både i offentligheten — som musikkprisknabber, angrende synder, Bush-angriper og avsender av underlivsfoto via MMS — og i musikken — gjerne for å kommentere overnevnte flauser — bretter han ut alt som er av hjerteklaffer og sjelekammer.

For eksempel var hans forrige album, glimrende «808's & Heartbreaks» fra 2008, en utleverende elegi over den ensomme kjendistilværelsen og dens medfølgende kjærlighetsproblemer.

Alt innpakket i sørgmodige robotstemmer og minimalistisk, istykkerslått elektronikk.

Progsample Første smakebit fra Wests femte album «My Beautiful Dark Twisted Fantasy» var derfor både annerledes og gjenkjennelig:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer