En grensesprengende rapfantasi

Musikeren Kanye West fortrenger skandalemakeren Kanye West. En gang for alle.

Stor musikk: Kanye West er ute med sitt femte album. (AP Photo/Nousha Salimi)
Stor musikk: Kanye West er ute med sitt femte album. (AP Photo/Nousha Salimi) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: I en verden full av kommunikasjonsrådgivere og PR-agenter som forteller hvordan man bør oppføre seg foran skjermer og mikrofoner, er det ikke ofte man får stirre rett inn i det som faktisk skjuler seg bak kjendisenes bekymringsrynkete panner og stressvette overlepper.

Utleverende sukk Chicago-rapper, produsent og superstjerne Kanye West nøler derimot ikke med å gi ufiltrerte innblikk i berømmelsens opp- og nedturer.

Både i offentligheten — som musikkprisknabber, angrende synder, Bush-angriper og avsender av underlivsfoto via MMS — og i musikken — gjerne for å kommentere overnevnte flauser — bretter han ut alt som er av hjerteklaffer og sjelekammer.

For eksempel var hans forrige album, glimrende «808's & Heartbreaks» fra 2008, en utleverende elegi over den ensomme kjendistilværelsen og dens medfølgende kjærlighetsproblemer.

Alt innpakket i sørgmodige robotstemmer og minimalistisk, istykkerslått elektronikk.

Progsample Første smakebit fra Wests femte album «My Beautiful Dark Twisted Fantasy» var derfor både annerledes og gjenkjennelig:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.