<strong>FLERE KJØRER KOLLEKTIVT:</strong> Fra 2007 til 2014 økte antall kollektivreiser i Oslo og Akershus med mer enn 40 prosent, mens biltrafikken gjennom bomringen gikk ned. Det er resultatet av våre politiske prioriteringer, skriver grupplederne for tre av opposisjonspartiene i Oslo. Foto: Espen Braata / NTB Scanpix
FLERE KJØRER KOLLEKTIVT: Fra 2007 til 2014 økte antall kollektivreiser i Oslo og Akershus med mer enn 40 prosent, mens biltrafikken gjennom bomringen gikk ned. Det er resultatet av våre politiske prioriteringer, skriver grupplederne for tre av opposisjonspartiene i Oslo. Foto: Espen Braata / NTB Scanpix Vis mer

DEBATT

Debatt: Oslobudsjettet 2017

En grønnere by med muligheter for alle

Fra 2007 til 2014 økte antall kollektivreiser i Oslo og Akershus med mer enn 40 prosent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Det rødgrønne Oslobudsjettet for 2017 kutter i skolen, øker kommunens gjeld, og skattlegger hjemmene til byens innbyggere. Høyre, Venstre og KrFs budsjettforslag investerer i de menneskene som bor i Oslo slik at de får muligheter i livet de ellers ikke ville hatt. Vi styrker Osloskolen, bygger et bedre kollektivtilbud, satser på rusomsorg og sier nei til en tyngende eiendomsskatt.

Fra 2007 til 2014 økte antall kollektivreiser i Oslo og Akershus med mer enn 40 prosent, mens biltrafikken gjennom bomringen gikk ned. Det er resultatet av våre politiske prioriteringer. Etter at det røde byrådet i 2016 sørget for at det for første gang på mer enn 10 år ble kuttet i kollektivtrafikken, øker heldigvis tilskuddet i år – men dessverre ikke nok. Derfor satser både Høyre, Venstre og KrF mer på kollektiv enn byrådet gjør. I tillegg legger vi opp til en kraftig økning i antall ladepunkter, som vil gjøre elbilen til et alternativ for mange fler.

Sammen foreslår vi også mer penger til tilbud til rusavhengige, stans i byråkratveksten og en ekstrasatsing på idrett med midler til blant annet Valle Hovin ishall og flerbrukshall på Frogner.

I 2019 håper vi sammen å gjenvinne makten i Oslo. Inntil det vil vi hvert år legge fram våre budsjettalternativer og våre felles satsinger.

Skole, miljøvennlig transport, flere idrettsanlegg og et bedre tilbud til dem som trenger det mest kommer til å være sentrale satsinger hele veien.

Det skal vi klare uten økt byråkratisering og uten en usosial eiendomsskatt, fordi Høyre, Venstre og KrF ønsker seg en grønnere by med muligheter for alle.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer