ØSTKANTEN: FpUs Adrian Smith Stenberg skrev om forskjellene mellom øst og vest og bekymrer seg fro økt segrering. Her får han svar fra SVs Sunniva Holmås Eidsvoll. Bildet er fra Grønlandsleiret. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
ØSTKANTEN: FpUs Adrian Smith Stenberg skrev om forskjellene mellom øst og vest og bekymrer seg fro økt segrering. Her får han svar fra SVs Sunniva Holmås Eidsvoll. Bildet er fra Grønlandsleiret. Foto: Frank Karlsen / DagbladetVis mer

Debatt: Integrering

En guide til utjevning av forskjeller

Et mer inkluderende Oslo med mindre forskjeller krever politisk vilje til å prioritere tiltak som virker.

Meninger

18. oktober kunne vi lese at FpUs Adrian Smith Stenberg bekymrer seg for økt segregering i Oslo.

Det er med stor glede vi ser at Stenberg er klar for å anerkjenne at det er «store forskjeller mellom Oslo øst og Oslo vest hva gjelder inntektsnivå, frafall fra videregående skole og til og med levealder». Men så snubler Stenberg på hoppkanten.

Et mer inkluderende Oslo med mindre forskjeller krever politisk vilje til å prioritere tiltak som virker. SV har som en del av det politiske flertallet i Oslo lykkes med å drive fram en tung satsing på områdeløft, gratis aktivitetsskole, barnehageplass til alle barn med gratis kjernetid i områder med størst behov. På den måten skaper vi møteplasser for folk med ulik bakgrunn, vi sikrer raskere språkutvikling og legger til rette for vennskap og sosiale bånd som bygger gode og trygge nabolag.

Disse tiltakene er en investering i et samfunn med små forskjeller og tillit mellom folk, der det er lettere å komme seg inn på arbeidsmarkedet og færre faller utenfor i ung alder. For at det skal fungere å stille krav, må vi først ha tillit til hverandre.

Regjeringen fører dessverre en politisk og retorisk linje som gjør jobben langt vanskeligere. Seinest i forslag til statsbudsjett for 2018 har regjeringen kuttet i alle de ovennevnte tiltakene og legger hele byrden over på det rødgrønne byrådet i Oslo. Videre fører Frp i regjering en retorikk som sprer mistillit og usikkerhet – akkurat det motsatte av hva byen trenger hvis vi skal hindre segregering.

Det er bra at Stenberg og FpU setter utfor i debatten om Forskjells-Oslo, men glemmer du å ta sats risikerer du å lande med trynet først.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.