«En gummiaktig blanding av Frognerseteren og Disney World»

«Tor med hammeren» skusler bort mange muligheter.

«En gummiaktig blanding av Frognerseteren og Disney World»
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Så godt som alle heltehistorier får før eller siden sin juniorversjon. Filmer om de unge Olsenbanden, Sherlock Holmes og Indiana Jones er allerede unnagjort.

Nå har et knippe islandske produsenter bestemt seg for å anvende denne internasjonale modellen på et hjemlig fenomen, og forteller historien om Tor før hammeren, om tordenguden som tenåring. Det er en idé som gir mange muligheter. De færreste av dem blir ivaretatt.

Makaber åre Filmens Tor er en rastløs smedlærling. Moren oppdrar ham alene og ligger i en slags kosmisk omsorgskonflikt med den forduftede faren, gudekongen Odin. Før han får plass på parnasset må Tor nedkjempe Hel, dødsrikets dronning. Han får med seg litt lite oppsiktsvekkende livsvisdom på veien: Det gjelder ikke å la temperamentet løpe av med seg, og ikke dyrke krigeræren så heftig at man glemmer de nære ting.

Hammeren Mjølner har fått munn og mæle og spiller samme tradisjonsrike tegnefilmrolle som eksempelvis eselet i «Shrek» og Timon i «Løvenes konge»: Som følgesvenn og kommentator med trekk av stand up-komiker. Det fungerer halvveis. Men det er en uskikkelig, makaber åre i humoren i «Tor med hammeren» som trekker opp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer