Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

En gutt som Hodder

Tradisjonell familiefilm om en venneløs gutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FILM: Livet er ikke så greit for tynne, rare Hodder. Ikke nok med at han mangler venner og alltid utpekes til klassens syndebukk, han har vokst opp uten mamma. Hun døde da Hodder var liten gutt. Så han bor alene med sin snille, litt hjelpeløse pappa som er ute og klistrer opp reklameplakater om nettene. Likevel smiler Hodder tappert.

Rammen rundt historien er i overkant klissete, men aksepterer man premissene får man en lun filmopplevelse tilbake.

Hodders savn etter en mor og ordentlige venner resulterer i levende fantasier.

Om nettene får han besøk av en fe som forteller at han skal redde verden. Han bestemmer seg for å begynne med øya Guambilua utenfor kysten av Afrika. Det er imidlertid Hodders vanskelige virkelighet som engasjerer mest. Forholdet mellom ham og Fredrik, en sammenbitt fotballgutt i klassen hvis foreldre holder på å skilles, er skildret med innsikt og varme.

Det handler om å vokse opp, møte nederlag og å takle dem. «En gutt som Hodder» er en tradisjonell familiefilm som på sitt aller beste minner om «Mitt liv som hund» og «Gummi-Tarzan».