Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

En Gwen for livet

Ikke er de fantastisk flinke til å spille, og ikke har de låtmateriale som holder til en hel kveld, men med publikum i ryggen, humoristiske scenesprell og en supersjarmerende Gwen Stefani i front, klarte No Doubt seg helt fint gjennom sin første norgeskonsert.

No Doubt er vinterens store suksesshistorie i popverdenen. De har toppet alle lister, og fantastiske ni millioner eksemplarer er solgt av albumet «Tragic Kingdom» - vel 60 000 av dem i Norge.

De 1700 som hadde fått huket tak i en billett hadde derfor sikret seg et eksklusivt møte med superstjernene. Publikum, for det meste unge fjortis-damer, visste da også å sette pris på heltene fra første stund. Elleville hyl og massiv hopping kom til å følge bandet hele konserten i gjennom - en konsert som ble mer morsom enn den ble bra.

Karismatisk

Det hele kom først og fremst til å dreie seg om vokalist Gwen Stefani. Hun er en sexy og sukkersøt glamour-jente med rød trutmunn og Marilyn Monroe-takter. På Sentrum klarte hun imidlertid kjapt å vise at hun er noe langt mer enn en passiv Barbie-dukke. Sangmessig klarte hun seg helt flott.

Hennes klangfulle og teatralske røst var ikke ute på tur en eneste gang.

Men først og fremst er hun en stor scenepersonlighet.

Den litt gutteaktige væremåten oppe i all den feminine sjarmen passer også ypperlig inn i No Doubts røffe og ska-inspirerte popstil

. I det ene sekundet poserer hun tungt flørtende med pipestemme. I det neste hisser hun fansen til vilter hopping, mens hun sender i vei den verste spyttklysa mot bassist og eks-darling Tony Kanal. Det er svært vanskelig å ikke like henne, og heldigvis leder hun an i en utvikling mot mer karismatiske stjerner etter sjarmtørken tidligere på 90-tallet.

Litt tynt

No Doubt har gitt ut tre plater, men de er først og fremst to låter, nemlig «Just A Girl» og «Don't Speak». Begge fikk enorm respons blant publikum, og mange var nok fornøyde bare de fikk høre disse to hitlåtene. Også andre av kveldens låter, som «Are You Happy» og «Tragic Kingdom», satt bra.

Totalt sett blir det imidlertid litt tynt i lengden.

Heller ikke spillemessig blir man slått i bakken av No Doubt. Men like fullt er de å anse som et sunt popstjernealternativ. Særlig når konkurrentene på teenage-markedet teller tomme brødhuer som Spice Girls og Backstreet Boys.

Gwen & co. viser også hvor langt man kan komme her i verden på sjarm og talent. Så lenge man har det, spiller det liten rolle om man er på siden av alskens trender. Derfor var det ekstra kult at konserten ble avsluttet med den mest tullete og minst politisk korrekte av alle Beatles-låter, nemlig «Ob la di ob la da».