En halv million fikk med seg premieren av «Øyevitne»

Halvert siden forrige dramasatsning.

KRIMDRAMA: Anneke von der Lippe spiller lensmann Helen Sikkeland i NRK Dramas thriller "Øyevitne". Foto: NRK
KRIMDRAMA: Anneke von der Lippe spiller lensmann Helen Sikkeland i NRK Dramas thriller "Øyevitne". Foto: NRKVis mer

(Dagbladet): I går hadde den nye krimdramasatsningen «Øyevitne» premiere på NRK.

Anmelderne har trillet femmere, og responsen for serien var stor blant tv-seerne på Twitter.

Ferske tall viser nå at 545 000 seere satt benket for å få med seg første episode, noe som utgjør en seerandel på 29,3 prosent.

NRK Drama er godt fornøyd med premieretallene. 

- Hard konkurranse - Ja, vi er veldig førnøyd, og det var som forventa. Vi regnet med et sted mellom fem og sekshundretusen seere, og det klarte vi, forteller dramasjef i NRK, Ivar Køhn til Dagbladet.

Sammenliknet med premieren av «Mammon», NRKs forrige store dramasatsning, lokket gårsdagens program bare halvparten av seerne. 

Køhn forklarer at konkurransen fra de kommersielle kanalene er langt høyere om høsten, enn like etter jul da «Mammon» hadde premiere.

- De kommersielle kanalene har høysesong nå, TV 2 har eksempelvis «Farmen » som gjør det veldig bra. Etter jul så legger de seg litt ned, da er det litt andre konkurransesituasjoner, forteller han.

Serien sendes i seks deler på NRK 1, der Jarl Emsell Larsen er manusforfatter og regissør. Hovedrolleinnehaver Anneke Von Der Lippe fortalte til Dagbladet at hun har brukt tidligere polititopp Hanne Kristin Rohde som inspirasjon til rollen.