Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

En halv million meldinger fra 11. september 2001 lekket på nett

Personsøkermeldinger om terrorangrepene i USA.

TERRORMELDINGER: Nettstedet Wikileaks publiserer 500000 lekkede personsøkermeldinger fra 11. september 2001, som gir et nytt bilde av terorrangrepet på USA og frykten og orvirringen det skapte i befolkningen. Foto: SCANPIX
TERRORMELDINGER: Nettstedet Wikileaks publiserer 500000 lekkede personsøkermeldinger fra 11. september 2001, som gir et nytt bilde av terorrangrepet på USA og frykten og orvirringen det skapte i befolkningen. Foto: SCANPIX Vis mer

||| Nettstedet Wikileaks har satt i gang en 24-timers publisering av det de ansvarlige bak nettstedet hevder er en kronologisk samling med mer enn 500.000 meldinger sendt mellom personsøkere i USA på terrordagen 11. september 2001.

Wikileaks oppgir ikke kilden til lekkasjen, utover å fastslå at materialet må stamme fra en organisasjon som har hatt som oppgave å overvåke teletrafikk siden før terrorangrepene fant sted.

Ifølge The Guardian tegner meldingene et fascinerende, fragmentert bilde av et av vår tids definerede øyeblikk.

Personsøkeren var fortsatt en mye brukt kommunikasjonsteknologi i USA på denne tiden. Ikke minst i finansmiljøene, som ble spesielt kraftig rammet gjennom angrepet på World Trade Center.

Meldingene publiseres fortløpende på en egen 9/11-side hos Wikileaks, som trolig vil oppleve svært stor trafikk utover dagen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media