DEBATT

Hillary Clinton:

En hån mot årets fredspris

BI må gjerne få invitere Hillary Clinton hvis de vil, og Hadia Tajik deler scene med akkurat hvem hun vil, men det burde gi en litt vond smak i munnen på akkurat 8. mars.

PASSER IKKE PÅ 8. MARS: Clinton var som utenriksminister en pådriver for amerikansk krigføring. Krig er det motsatte av feminisme og konsekvensene kan være livsvarige for kvinner, skriver innsenderen. Her holder Hillary Rodham Clinton en avsluttende innsats på valgdagen 8. november i 2016. Foto: Gerry Broome / AP / NTB Scanpix
PASSER IKKE PÅ 8. MARS: Clinton var som utenriksminister en pådriver for amerikansk krigføring. Krig er det motsatte av feminisme og konsekvensene kan være livsvarige for kvinner, skriver innsenderen. Her holder Hillary Rodham Clinton en avsluttende innsats på valgdagen 8. november i 2016. Foto: Gerry Broome / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Hillary Clinton skal til BI på 8. mars, og Hadia Tajik skal dele scene med henne. Det er problematisk av to grunner. For det første; USAs tidligere utenriksminister, Hillary Clinton er en krigshisser. Det er en hån mot årets fredspris, som altså handlet om kvinner i krig. For det andre; fordi det stjeler oppmerksomheten fra de viktige kravene på 8. mars.

Årets fredspris gjorde folk i Norge oppmerksom på seksualisert vold mot kvinner i krig. Clinton var som utenriksminister en pådriver for amerikansk krigføring. Krig er systematisk vold og kvinner er særlig utsatt.

En av krigene Clinton var pådriver for er Libya-krigen, som har påført det libyske folk lidelser vi i Norge knapt er i stand til å fatte. Etter bombingen har Libya vært i konstant humanitær krise, herjet av kaos, vedvarende krig, etnisk rensing og et samfunn i total oppløsning. Krig er det motsatte av feminisme og konsekvensene kan være livsvarige for kvinner.

Jeg er også bekymret for at mediene vil la Hillary være hovedpersonen på 8. mars. Hvis det tar fokus vekk fra den store 8. mars-mobiliseringa der kvinner og deres allierte kommer sammen for å stoppe en historisk innskrenkning av kvinners selvbestemmelse i abortloven, så vil det også være en hån mot norske kvinner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer