DEBATT

Nicolai Tangen

En hån mot vanlige arbeidstakere

Er vi tjent med slike ledere og forvaltere av det norske oljefondet, av fellesskapets midler? Etter min mening et rungende nei.

NETTVERK: Det er et problem at vi har en ledelseskultur og nettverk av mennesker på toppen av det norske samfunnslivet som kjenner hverandre, er venner og venners venner, skriver innsenderen. Her er Nicolai Tangen på vei inn til Oljefondets kontorer i London i mars. Foto: Jeff Gilbert / Shutterstock / NTB Scanpix
NETTVERK: Det er et problem at vi har en ledelseskultur og nettverk av mennesker på toppen av det norske samfunnslivet som kjenner hverandre, er venner og venners venner, skriver innsenderen. Her er Nicolai Tangen på vei inn til Oljefondets kontorer i London i mars. Foto: Jeff Gilbert / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Det har mildt sagt stormet rundt Norges Banks ansettelse av Nicolai Tangen som ny leder av oljefondet. Det mye omtalte eksklusive tredagers seminaret i Philadelphia hvor en engere krets av rundt trettitalls norske samfunnstopper deltok med utvalgte venner og venners venner fra næringsliv, politikk og akademia, har forståelig nok skapt sterke reaksjoner i den norske offentligheten og samfunnsdebatten.

Deltakerne på seminaret ble fraktet med luksusfly med butlere og blant annet påspandert råflotte middager og en privat konsert med Sting.

Seminaret, eller elitesamlingen, i USA kan med rette ses på som en smøretur hvor blant annet nåværende sjef for oljefondet, Yngve Slyngstad, ble invitert med. Jeg er i denne saken helt enig med professor i næringslivsetikk fra Norges Handelshøyskole, Knut O. Johansen Ims, som blant annet sier (og bedre kan det ikke sies) følgende til børsen.no:

«- Her har vi en elite som i løpet av tre dager kan finne på å forbruke mer enn et vanlig arbeidende menneske tjener i løpet av et helt liv. Dette bryter kontant med norske solidariske grunnverdier.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer