En Harry Potter-fortelling i ånden etter Arne Næss

Her får du en humoristisk inngang til vitenskap.

OMSKRIVNING: J.K. Rowlings bestselgende serie om Harry Potter har blitt omskrevet til en «Sofies verden»-aktig introduksjon til vitenskap og filosofi. Foto: NTB SCANPIX
OMSKRIVNING: J.K. Rowlings bestselgende serie om Harry Potter har blitt omskrevet til en «Sofies verden»-aktig introduksjon til vitenskap og filosofi. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Om du har lyst til å lære noe på en morsom måte denne høsten, er mitt beste råd at du fordyper deg i den magiske verden til Harry Potter i en ny og forbedret utgave med trollmenn, magi og overnaturlige fenomener.

Det er riktignok ikke den Harry Potter som vi kjenner han fra J.K. Rowlings sju bøker. «Harry Potter and the Methods of Rationality» er en såkalt «fan fiction», et voksende litterært fenomen.

Her skriver leserne tekster basert på allerede utgitte bøker. Boka er et arbeid i bevegelse, og kan lastes ned gratis, både som pdf, ebok og podcast. Den består i skrivende stund av 98 kapitler, på til sammen 1633 pdf-sider. Nye kapitler vil fortsette å komme, og en avslutning er ennå ikke i sikte. Forfatteren, Eliezer Yudkowsky, en forsker på kunstig intelligens, stjeler uhemmet fra originalen og endrer historien etter eget forgodtbefinnende.

I Arne Næss? ånd Til det voksne publikums store fornøyelse, er ikke Harry Potter lenger en usikker, naiv antihelt, men en lynskarp, rasjonalist som møter den magiske verden med de skeptiske brillene til en klartenkende vitenskapsmann. Dette er Sofies verden for voksne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer