- En haug med illeluktende, interaktiv avføring

Styr unna «Watchmen»-spillet.

«WATCHMEN» ER EN av verdens beste tegneserier. Filmen som kom ut sist fredag levde i mine øyne svært godt opp til serien.

Men spillet, gudbedre, er virkelig fanebæreren for alt som fortsatt er galt med spillbransjen.

Jeg syntes det var positivt overraskende at regissør Zack Snyder fikk filmselskapet til å åpne lommebøkene for en over to og en halv time lang film som er så tro mot en tegneserie som ikke akkurat er lett tilgjengelig.

Frykten for at markedskreftene skulle råde var stor, men filmen viste at det er mulig å beholde integriteten i et Hollywood der pengene tradisjonelt styrer.

DER VI PÅ FILMFRONTEN slapp en lettvint superheltfilm for det brede publikum, blir vi på spillfronten servert den rake motsetningen.

«Watchmen: The End is Nigh» er en haug med illeluktende, interaktiv avføring - det er kanskje ikke tilfeldig at et av brettene finner sted i kloakksystemet.

Ikke ett eneste intelligent grep er gjort i forsøket på å hente i det minste noe av seriens substans inn på spillbrettet. Grafikken på spillscenene kan kanskje se grei ut, men kuttscenene er en flau bris i forhold til Alan Moores egne stil.

HER FØLGER VI Rorschach og Nite Owl II på jakt etter Underboss, en jakt som over fem brett og halvannen time krever så mye av din tålmodighet at jeg ikke helt klarer å se poenget.

Dette er et såkalt brawler-spill, der du må nedkjempe bølge etter bølge av fiender med bare nevene og tilfeldige våpen du finner langs din vei. Det nedlastbare spillet til rundt 150 kroner varer ikke lenge, men det rekker å bli kjedelig for det. Du gjør nemlig det samme om og om igjen mot fiender som er helt like hverandre.

Spillestilen til de to figurene er litt forskjellig, Nite Owl tar hånd om fiendene på en litt mindre brutal måte enn Rorschach, men prinsippet er det samme: Deng løs.

1

Med noen vriene komboløsninger kan du få inn noen heftige slag, igjen og igjen. Slå lenge nok, og du får avslutte på bestialsk vis. Igjen og igjen. Leter du etter variasjon, må du nok dessverre finne deg et annet sted å lete.

JEG KAN IKKE fatte og begripe hvorfor «Watchmen: The End is Nigh» i det hele tatt er laget på en måte som dette.

«Watchmen»-publikummet bryr seg neppe om tanketomme spill som dette, og fans av tanketomme spill vet neppe hva «Watchmen» er for noe. Ikke har de lest serien, og ikke vil de skjønne filmen. Skuespillerne fra filmen må også ha skjønt hvilken vei dette bar, så uengasjerte de høres ut i stemmeleggingen.

Nei, styr unna - «Watchmen»-fan eller ei.

- En haug med illeluktende, interaktiv avføring