HVER GANG VI MØTES: Lars Lillo-Stenberg, Sigvart Dagsland, Anneli Drecker, Simone Eriksrud, Samsaya, Alexander Rybak og Øivind «Elg» Elgenes avsluttet sesong tre i kveld. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
HVER GANG VI MØTES: Lars Lillo-Stenberg, Sigvart Dagsland, Anneli Drecker, Simone Eriksrud, Samsaya, Alexander Rybak og Øivind «Elg» Elgenes avsluttet sesong tre i kveld. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer

En heidundrande avslutning av «Hver gang vi møtes»

Vi anmeldte sangene i det siste programmet låt for låt.

Øivind Elgenes og Sigvart Dagsland:
«Only Love» (Alnæs/Endresen):
Det må være harryturen som gjør det! Sigvart og Elg synger som om de skulle vært brødre. Elg har selvfølgelig denne Dance With A Stranger-sangen inne etter over 2000 framføringer, sjøl om han innrømmer at han kanskje aldri har sunget teksten riktig. Men - det bvirker som om han synger den enda mykere enn med DWAS, og Sigvart er også meget bekvem med den. Ikke bare det, den kunne vært skrevet for hans myke stemme.
Med DWAS er det en fin ballade, til tross for at den er noe kantete og «uvøren», som akustisk duett med disse to ganske forskjellige karene - og stemmene - blir den flere hakk bedre. Terningkast 5.

Anneli Drecker og Samsaya:
«Bombay» (Drecker/Johansen)
Samsaya på hindi, Anneli på engelsk - i en sang som bygger på August-karakteren fra Knut Hamsuns «Landstrykeren». Det må anføres at dette ikke er blant mine Bel Canto-favoritter. Den føles litt masete. Og sjøl om den blir mer indisk med Samsaya, blir den også, litt overraskende, mindre mystisk i denne versjonen. Samsaya havner litt på sidelinja under store deler av sangen - sjøl om hun er «det indiske alibiet».
Det er Dreckers låt, og det forblir hennes. Fengende nok, men som duett betraktet blir den halvhjertet. Terningkast 3.

Lars Lillo-Stenberg og Øivind Elgenes:
«Kokken Tor» (Lars Lillo-Stenberg)
:
«Kokken Tor» åpner med et av de mest kjente riffene i norsk pop, og låten er dessuten en av deLillos' livefavoritter. Teksten skal være basert på en sann historie, snappet opp på «en slags restaurant» i Oslo, Original Nilsen. Men det er ikke alle sanger som tåler duettformatet like godt, og dette er kanskje en av dem. I stedet for å utfylle, drukner stemmene litt i hverandre i store deler av sangen. Låten er blitt en slags signatur for deLillos, men den kler ikke Elg like godt som det meste han har gjort i denne serien. Dette er opprinnelig en rølpelåt, som i denne versjonen blir både stakkato og for snill og ordentlig. Terningkast 3.

Simone Eriksrud og Lars Lillo-Stenberg:
«Nagen hud» (Dagsland/Hillestad):
Dette er derimot duetten sin! Simone og Lars gjør en vri, og synger en låt som en av de andre står bak. Den ble opprinnelig skrevet på engelsk, men det er denne norske teksten, signert Kirkelig Kulturverksted-sjefen Erik Hillestad, de fleste av oss kjenner. «Nagen hud» er som skapt for duettformatet, og Lars og Simone - og stemmene deres - kler hverandre utmerket.
Arrangementet er mykt og behagelig. Enkelt komp, Lars' akustiske gitar og Olav Torgeir Kopslands steel-gitar skaper en fin countryinspirert stemning. Terningkast 5.

Simone Eriksrud og Alexander Rybak
«All I Wanna Do» (Eriksrud/Ofstad/Sjo):
Igjen ser vi Rybak i en annen rolle, som duettpartner  - og nå med funky groove og utpreget soulstemme. Denne ligger ganske nær opp til D'Sound, men med stemmen til Rybak som «bonus».
Nok en gang synger han på en annen måte enn vi er vant til, kanskje for å understreke at han kan så mye mer enn å synge enkle popsanger med fele til. Han kler dette også. Terningkast 4.

Sigvart Dagsland, Anneli Drecker og Alexander Rybak:
«Ka e du redd for?» (Dagsland/McGurk):
Dette er i utgangspunktet en duett mellom Sigvart og kona Karoline Krüger som slett ikke blir dårligere med Anneli - med felebidrag fra både Rybak og felekollega Marie Klåpbakken.
Sigvart styrer det hele bak pianoet, på sitt sedvanlige rolige vis. Denne sangen er midt i blinken for Annelis stemme, som nærmest smelter sammen med Sigvarts. Behagelig og lett å like. Terningkast 5.

Lars Lillo-Stenberg, Samsaya og Alexander Rybak:
«Neste sommer» (Lillo-Stenberg):
DeLillos og Lars Lillo-Stenberg er vel egentlig overrepresentert i denne avslutningssrunden, men «Neste sommer» er et naturlig finalevalg - og dessuten en av de mest allsangvennlige norske sangene jeg kan tenke meg. Hele Norge kjenner riffet og sangen som gjorde at det virkelig tok av for deLillos.
Dette er virkelig sommersangen og deLillos' parademarsj, og den trenger slett ikke «duettkortet». Men det blir en helt annen shwung over denne enn «Kokken Tor». Og det er ganske forfriskende å høre den med disse tre og det utmerkete backingbandet Stråmenn. Plutselig er de et helt kor der oppe, med hele gjengen bak mikrofonen. En heidundrende avslutning, med a capella-sang helt på tampen, som også understreker feelgood-aspektet ved denne serien. Terningkast 5.

Sesong tre er historie. I innledningen har TV 2 presentert artistene som «sju av Norges mest folkekjære». Det er virkelig å ta i, sjøl om både Lars Lillo-Stenberg og Alexander Rybak kvalifiserer på hver sin kant.

Men du skal ikke se bort ifra at det er blitt scoret viktige poenger som har gjort at andre faktisk nærmer seg den statusen.

Nærmest opprykk i år? Definitivt Øivind «Elg» Elgenes.