En hel verden jubler for Kate Bushs tilbakekomst

Kritikerne er fra seg av begeistring.

HYLLES ETTER COMEBACKET: Kate Bush holdt konsert for første gang på 35 år tirsdag kveld, på Hammersmith Apollo i London. Nå hylles hun av anmelderne. Foto: REX / Ken McKay / All Over Press
HYLLES ETTER COMEBACKET: Kate Bush holdt konsert for første gang på 35 år tirsdag kveld, på Hammersmith Apollo i London. Nå hylles hun av anmelderne. Foto: REX / Ken McKay / All Over PressVis mer

I går kveld landet en av popverdens mest kredible popartister, Kate Bush, den første av 22 konserter på Hammersmith Apollo i London.

Genuint rørende Dagbladet var selvsagt der, men det var også store deler av verdenspressen. Alle medier, så langt vi har registrert, tar godt imot Bushs første konsert på 35 år.

Andy Gill i The Independent er blant de aller mest entusiastiske, og skriver blant annet:

- Det er ganske imponerende, utvilsomt det mest ambisiøse og genuint rørende stykket teatralsk pop som noen gang er sett på en britisk scene.

Fem av fem stjerner Rosende ord og sterke opplevelser blir skildret på løpende bånd fra engelske aviser, som stort sett tar fram de høyste poengsummene.

The Guardian konkluderer med fem av fem mulige stjerner:

- Teoretisk sett hadde Kate Bush mye å tape på å returnere til scenen. Sett i lys av hvor stramt hun har styrt karrieren siden tidlig på 80-tallet, ville hun helt klart ikke vært her dersom hun ikke hadde noe spektakulært å tilby. Hun fikk rett: Konserten ble en bemerkelsesverdig prestasjon.

Fortsatt vidunderlig The Telegraph skriver at Kate Bush «trosser vekten av forventningene til comebackkonserten ved å begeistre publikum med teatralsk fantasi og uforminsket stemme. Hun er fortsatt vidunderlig, berikende og mektig. Fire av fem stjerner.

The Mirror mener hun er unik som innovatør og ikon:

- Den første av 22 konserter på Hammersmith Apollo overbeviser fans og beundrere om hennes unike plass i musikken, som innovatør og ikon. Få comeback i pophistorien har ført til så store forventninger som Before The Dawn-konsertene med Kate Bush.

Årets begivenhet Tabloidene slåss om superlativene. Daily Express omtaler konserten i går kveld som «årets kulturelle begivenhet. Hele showet krever en modig kvinne. Kate Bush er den kvinnen. Og så forsvinner hun».

«Vi ler, gråter og lurer på hva i all verden som skal skje rundt neste sving.»

Det skriver Daily Star, som fortsetter:

- Kate Bush lager pophistorie med sin første konsert på 35 år. Med dette showet gjenoppfinner hun ideen om hva en popkonsert skal være.

På en Kazoo Daily Mail skriver at musikken hennes er fortsatt er «dumdristig og vridd, men også medrivende vakker. Framtoningen hennes er et storstilt opptog, levende realisert - ulikt noe annet.»

- Spenningen rundt Kate Bushs comeback er så stor at hun kunne ha blåst på en Kazoo i to timer, og publikum ville ha gått bananas.

Det skriver The Times, som fortsetter: «Men hun gjorde mer enn det: Den mest visjonære engelske popstjernen tok oss til en annen verden».