«Skam» sesong 3

- En helt vanlig situasjon for en homofil gutt

Psykolog mener Isak-rollen er spesielt viktig. 

VIL IKKE AVSLØRE LEGNING: Det første klippet fra «Skam» sesong 3 ble sluppet i natt. Psykolog Thore Langfeldt mener situasjonen der Isak legger an på ei jente ikke er uvanlig for en ung homofil gutt. 
VIL IKKE AVSLØRE LEGNING: Det første klippet fra «Skam» sesong 3 ble sluppet i natt. Psykolog Thore Langfeldt mener situasjonen der Isak legger an på ei jente ikke er uvanlig for en ung homofil gutt.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet):- Jeg tror i hvert fall at Isak liker gutter, sier Ingvild Endestad, leder for Fri, foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold, etter å ha sett det aller første klippet fra tredje sesong av TV-serien «Skam», som ble sluppet på NRKs nettsider i natt.

Obs! Artikkelen inneholder spoilere!

Etter at den nye «Skam»-rollen ble avslørt i juni var det mye som tydet på at Isak ble denne sesongens hovedperson. Gjennom sesong to er det blitt gitt flere hint om at Isak kanskje er homofil. Noe som er blitt hyllet av det homofile miljøet.

Vil ikke avsløres

De første åtte minuttene, som i natt ble sluppet på NRK P3s «Skam»-nettside med tittelen «Lykke til Isak» utspiller scenen seg på et baderom under en ungdomsfest.

Isak røyker hasj med Jonas og de andre gutta. Praten går om jenter og Isak må si hvilken jente han synes er fin. Han forteller at han liker "hun nye med det korte håret", som han begynner å kline med når hun tilfeldigvis dukker opp i Ruby Dagnalls skikkelse.

- Jeg tenker at det er mange som kjenner seg igjen i scenen hvor man gjør som de andre for ikke å bli avslørt. Det er ubehagelig å måtte prestere overfor de andre. Det er et press for å være normal overfor guttegjengen, men også overfor jenta, sier Endestad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer