Konsertanmeldelse: Sigrid på Bylarm

En hemningsløs gledesspreder

Med Sigrid har Norge fått en sjeldent sjarmerende livestjerne.

Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norsk bransjehype har sjelden klaffet bedre enn fjorårs-snakkisen Sigrid Raabe, som bare dager etter utgivelsen av «Don’t Kill My Vibe» befant seg i søkelyset til en hel popverden.

Ålesunderens imponerende steg opp i toppligaen lå lenge i kortene, men få hadde nok forventet at det endelige gjennombruddet skulle bli så enormt som dette.

En nykommer er hun derimot ikke, noe kveldens Bylarm-debut på Rockefeller var et tydelig og svært gledelig eksempel på. 20-åringen går offensivt til verks fra første sekund av, og synger om å «go to war» med en vokal og kraft som gjør det klart at hun ikke er her for å leke selvhøytidelig popstjerne.

På scenen er Sigrid isteden alt annet enn et koreografert produkt, og lar alle hemninger slippe løs som en über-leken blanding av Jennifer Beal i Flashdance og enhver livsglad ungjente foran speilet.

Låt nummer to med sin breiale syngerapping sluker henne her og der, men Sigrids små-goofy energi og repeterende hyl sørger for at publikums konsentrasjon aldri forsvinner fra den gledesspredende live-stjernen.

Enda lider det allsang-vennlige repertoaret litt av å være ukjent materiale. Akkurat dette kommer likevel ikke til å vare spesielt lenge. Med alle hennes gamle låter fjernet fra strømmetjenestene, er det åpenbart at Island Records ønsker å sette fullt fokus på en ny og oppdatert katalog.

Allerede abonnent? Logg inn

Våre beste tilbud!

PlussTotal

Få alt fra Dagbladet Pluss, Elbil24 Pro, KK Pluss og Se og Hør Pluss i samme pakke!

Dagbladet Pluss

Mer å snakke om.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.