Konsertanmeldelse: Sigrid på Bylarm

En hemningsløs gledesspreder

Med Sigrid har Norge fått en sjeldent sjarmerende livestjerne.

Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norsk bransjehype har sjelden klaffet bedre enn fjorårs-snakkisen Sigrid Raabe, som bare dager etter utgivelsen av «Don’t Kill My Vibe» befant seg i søkelyset til en hel popverden.

Bylarm: Sigrid

Hvor: Rockefeller
Tilskuere: 1000

«En hemningsløs gledesspreder»
Se alle anmeldelser

Ålesunderens imponerende steg opp i toppligaen lå lenge i kortene, men få hadde nok forventet at det endelige gjennombruddet skulle bli så enormt som dette.

En nykommer er hun derimot ikke, noe kveldens Bylarm-debut på Rockefeller var et tydelig og svært gledelig eksempel på. 20-åringen går offensivt til verks fra første sekund av, og synger om å «go to war» med en vokal og kraft som gjør det klart at hun ikke er her for å leke selvhøytidelig popstjerne.

På scenen er Sigrid isteden alt annet enn et koreografert produkt, og lar alle hemninger slippe løs som en über-leken blanding av Jennifer Beal i Flashdance og enhver livsglad ungjente foran speilet.

Låt nummer to med sin breiale syngerapping sluker henne her og der, men Sigrids små-goofy energi og repeterende hyl sørger for at publikums konsentrasjon aldri forsvinner fra den gledesspredende live-stjernen.

Enda lider det allsang-vennlige repertoaret litt av å være ukjent materiale. Akkurat dette kommer likevel ikke til å vare spesielt lenge. Med alle hennes gamle låter fjernet fra strømmetjenestene, er det åpenbart at Island Records ønsker å sette fullt fokus på en ny og oppdatert katalog.

La oss bare si at kveldens utvalg lover svært godt.

Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Sigrid er en artist man rett og slett blir glad for å se på scenen. Boblende over av genuin spilleglede og en morsom egenart man ikke kan unngå å bli sjarmert i senk av.

Det er først under settets eneste ballade at hun ikke lenger føles like unik, men den fantastiske – nærmest Adele-aktige - framførelsen er likevel majestetisk nok til å motta en av kveldens største applauser.

Når moroa til slutt avsluttes med årets nevnte giga-hit, er det foran et Rockefeller som hverken kan slutte å smile eller klappe.

Norges nye stjerneskudd er med andre ord et faktum.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer