DEBATT

Rikinger:

En herlig uke for milliardærene -nok en gang!

Norges rikeste forteller over 16 sider i Dagbladet at han ikke er kjempeinteressant, Olav Thon får syv sider i VG til å framstille seg som en velgjørende Espen Askeladd og Norges rikeste kvinne fikk jobb i statseide Innovasjon Norge uten kvalifikasjoner. De rike har det godt.

SØKKRIKE: Gustav Witzøe, Olav Thon og Katharina Andresen. Foto: Faksimiler fra Dagbladet, VG og dn.no.
SØKKRIKE: Gustav Witzøe, Olav Thon og Katharina Andresen. Foto: Faksimiler fra Dagbladet, VG og dn.no. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Er du søkkrik er de fleste ukene fine uker. Det er mange bekymringer man slipper om man er god for en milliard eller ti. Skulle det dukke opp noen problemer er sjansen stor for at man kan kjøpe seg ut av dem. Om man ikke visste dette fra før, kunne man i løpet av ei uke nylig lære om det i landets aviser. Ikke bare det, den oppmerksomme leser fikk også med seg at hvis du bare har penger nok kan avisene hjelpe deg, helt gratis!

– Jeg er en lukket person. Jeg deler ikke med så mange. Jeg har aldri hatt et sterkt behov for å dele mine innerste tanker. Det er ting jeg ikke snakker om, som jeg ikke vil snakke om. Å gjøre dette intervjuet, å snakke om ting som dette, er utenfor min komfortsone.

Norges rikeste, Gustav Magnar Witzøe, forteller Dagbladet Magasinet om det i alle fall avisa vil ha oss til å tro er intime detaljer. Den 25 år gamle arvingen forteller at han utfordrer seg selv «ved å gjøre ting som er utenfor komfortsonen». Så da ga han altså et 16-siders intervju.

Ved Dagbladets hjelp steig han ut av denne komfortsona også i februar. Da blei han framstilt som en nøktern fyr med et normalt forhold til penger. Avisa blir med ham til Paris og Frøya og promoterer fotooppdrag med kjendisstylisten Jan Thomas. Å bli tatt bilder av er nemlig også utafor hans komfortsone, så derfor har han bestemt seg for å bli modell, sånn halvveis i alle fall. Mannen Witzøe omtaler som sin venn heier ham fram i den nye karriereveien og Dagbladet selv mener forsiktig at Paris-turen må ha kostet flere hundre tusen kroner i reise- og boutgifter i tillegg til honorarer til Jan Thomas og de andre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer