DEBATT

En hilsen fra rennestenen

Hans Rustad tar i bruk de nedrigste virkemidler fra nazismens propagandaarsenal når han skal spre mistro og mistillit.

RIKTIG: Hans Rustad har rett i at jeg ikke har respekt for han, skriver artikkelforfatteren.
RIKTIG: Hans Rustad har rett i at jeg ikke har respekt for han, skriver artikkelforfatteren. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Nylig så jeg for første gang på noen år nazistenes mesterlige propagandafilm, Den Evige Jøde. Filmen bruker sterke virkemidler, blant annet kryssklippes bilder av mentalpasienter i en jødisk ghetto med rotter som herjer i et kornlager. Det vises plansjer som skal vise at rottenes og jødenes vandringsveier er de samme.

Nazistenes propaganda dannet skole for hvordan senere tiders hatprofeter har propagandert, enten det var mot «kakkerlakkene» i Rwanda eller barnemorderen fra 22. julis ralling om hvordan muslimene overtar Europa.

Hans Rustad er en mann som uten skrupler tar i bruk de nedrigste virkemidler fra nazismens propagandaarsenal når han skal spre mistro og mistillit til landets myndigheter eller tråkke på minoritetsgrupper. Når man påpeker dette fortsetter han i samme stil. Undertegnede beskrives som «rennestenen», altså der rotter og andre smittespredere ferdes.

Grunnen til denne flatterende omtale er at jeg i følge Rustad ikke har respekt. Rustads observasjon er ganske korrekt. Det er visse ting man ikke har respekt for. Feighet og uredelighet er noen av dem. Undertegnede oppfordret i en TV-debatt for et par år siden politiet til å tromle over de voldelige jihadistene. Det er et standpunkt jeg står inne for og som jeg vel deler med 98 prosent av befolkningen. Når Rustad siterer meg på dette fjerner han, med sin sedvanlige sans for redelighet, det faktum at jeg nakker om politiet og de virkemidler politiet har til rådighet og utleder det dithen at jeg oppfordrer til trakassering. At politiet slår overvåker og slår ned på ekstremistmiljøer og folk som propaganderer for ekstremistmiljøer er ikke trakassering, det er legitimt, demokratisk selvforsvar. At Rustad ikke oppfatter det som aktverdig er interessant.

Rustad er en del av en grumsete, europeisk bevegelse av rasister, konspirasjonsteoretikere og islamhatere. I hans verden sitter venstresiden med makten uansett flertall på Stortinget, og hans motstandere er rennestenen. Slikt prat har vært hørt før i vår verdensdel, og det bør avkles som det det er. I mellomtiden er det mitt håp at våre hemmelige tjenester bruker de lovlige midler de har tilgjengelige slik at ikke Rustads konspirasjonsteorier inspirerer noen til dåd.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer