KOMMENTARER

Storm mot Ropstad

En himla forbanna støy må regjeringen og Ropstad tåle

De klager alltid på folkeskikk når folket er mot dem.

Tegning: Finn Graff
Tegning: Finn Graff Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Det er rart med det, men enda en gang er likestilling, kvinners og skeives rettigheter, gjenstand for politisk hestehandel. Venstre trengte sårt en liberal sak partiet kunne profilere seg på, mens Erna Solberg fint kunne klare seg uten «støy» om Kjell Ingolf Ropstads konservative syn på abort, likestilling og skeives rettigheter.

Dermed ble likestilling og LHBT+ lempet over til Kulturdepartementet som består Ropstad-testen; kan du ta et politikkområde, kan du ta flere.

Det gir liten mening å flytte likestilling til kultur, bortsett fra at Trine Skei Grande har festtalen ferdigskrevet og kunne feire på homoklubben London i Oslo tirsdag kveld. For en Venstre-leder som slåss med sperregrensen og får kjeft for illiberal høyredreining, er tittelen «homominister» slett ikke ueffen. Dette er en perfekt jobb å profilere seg på.

Hvis man ikke gjør jobben.

For Ropstad er det en befrielse å slippe alt det liberale og progressive som følger med en slik statsrådspost. Gå i Pride-parade, stille i likestillingsdebatter, hylle 8. mars.

Nei, det hadde vært et mareritt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer