En himmel full av fiskekroker

Særdeles vakkert fra Stian Hole.

SAMSPILL: Hvordan rekker gud å holde øye med alle? spør Anna. Spørsmålet akkompagneres av dette fantastiske bildet av en bebrillet påfugl. Illustrasjon: Stian Hole
SAMSPILL: Hvordan rekker gud å holde øye med alle? spør Anna. Spørsmålet akkompagneres av dette fantastiske bildet av en bebrillet påfugl. Illustrasjon: Stian Hole Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE:«Nesen staves likt forlengs og baklengs, sier Anna. Regninger også. Akkurat som Anna, svarer pappa.»

Og som død. Dét ordet nevnes ikke i Stian Holes nye bildebok «Annas himmel.» Men det er tapet av en mor som er bokas hovedtema.

Klar signatur Hole er en av våre mest prisvinnende barnebokforfattere. Siden debuten i 2005 har han hanket inn fjorten priser for de fem bøkene han har utgitt. Trilogien om Garmann, og særlig «Garmanns sommer,» har velfortjent gitt ham stor internasjonal anerkjennelse.

At Holes nye bok, «Annas himmel,» ble solgt til flere land før utgivelsen i Norge, er lett å forstå. Det visuelle universet er et blikkfang. Vi kjenner igjen uttrykket fra Garmann-bøkene; vakre naturlandskap, snirklete vekster, fugler, øyne og ansikter som trekker på leserens oppmerksomhet.

Sømløse montasjer har Hole kalt illustrasjonsteknikken. Han arbeider med digitale bilder i Photoshop, legger møysommelig lag på lag, tester ut fargenyanser, legger til og trekker fra detaljer. Resultatet er digitale kollasjer der «klippekanter» ikke ses, derav betegnelsen sømløs.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer