En hobbit snakker ut

Pippin til Oslo i ettermiddag.

• Les mer om Billy Boyd i filmbasen

(Dagbladet.no): Billy Boyd - bedre kjent som Pippin fra «Ringenes Herre»-filmene - gjester Oslo i ettermiddag.

Anledningen er et foredrag 37-åringen skal holde for bachelorstudenter på kultur og ledelse ved Handelshøyskolen BI. Foredraget er ikke åpent for øvrig publikum.

- Ved å få besøk av Billy Boyd får studentene førstehåndskunnskap fra en som arbeider i bransjen, og i dette tilfelle i Hollywood og Storbritannia, sier førstelektor Terje Gustad ved Handelshøyskolen BI.

Den skotske skuespilleren hadde stort sett livnært seg på teater og mindre filmroller da han forsøkte seg på en audition til «Ringenes Herre». Ifølge Imdb.com likte regissør Peter Jackson så godt det han så at han personlig fløy til Skottland for å kikke nærmere på Boyd.

Til slutt fikk han altså rollen som Pippin. I 2006 vil har han større roller i minst to filmer, «Ecstacy» og «Save Angel Hope».

• Les mer om Billy Boyd i filmbasen

TIL NORGE: Billy Boyd ble stjerne over natta på grunn av rollen som Pippin i «Ringenes Herre». I dag kommer han til Oslo for å fortelle om opplevelsen. FOTO: SCANPIX/AP
TIL NORGE: Billy Boyd ble stjerne over natta på grunn av rollen som Pippin i «Ringenes Herre». I dag kommer han til Oslo for å fortelle om opplevelsen. FOTO: SCANPIX/AP Vis mer