En høypotent aktør med armer, bein og en kjeft full av verbal entusiasme

Jan Fredrik Karlsen er den største stjerna i MGP.

SKAL HAN REDDE MGP? Ja, tror Dagbladets kulturjournalist Anders Grønneberg. Foto: Lars Eivind Bones
SKAL HAN REDDE MGP? Ja, tror Dagbladets kulturjournalist Anders Grønneberg. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jan Fredrik Karlsen er for norsk showbiz akkurat det samme som kompisen Petter Stordalen er for norsk hotell- og finanssektor:

En høypotent aktør med armer, bein og en kjeft full av verbal entusiasme og positivisme.

Veskebærer og promobabe Nå har han fått ansvaret for at NRKs Melodi Grand Prix ikke skal miste fotfeste etter dalende interesse i fjor. Per Sundnes var en umåtelig viktig MGP-general. Etter han slapp taket for få år siden, forsvant noe av gløden og optimismen.

Den skal MGP-Karlsen få tilbake.

Vi som kjenner ham fra da han var langhåret promobabe i Polygram, via veskebærer for Sissel til «Idol»- og tv-stjerne fullt på høyde med Kurt Nilsen og det største fra utlandet, tviler ikke på hans intensjoner og talenter.

Fra MGP til HGP Hvor det bærer, er for tidlig å si. Det første han gjør, er å bytte navn fra MGP til HGP: Hemmelig Grand Prix. To av navnene har sannsynligvis bred appell, Agnete Johnsen fra MGP jr-bandet Blacksheeps og NRKs «Stjernekamp»-finalist i 2013 - og heavyrockbandet Stage Dolls med herlige hits på 80- og 90-tallet.

Resten av artistene er veldig eller delvis hemmelige.

Men det bør ikke bety noe, for slik har det mer eller mindre vært i flere år nå, en kombinasjon av folkelige og kjente artister og et knippe ukjente. Det var ingen som hadde hørt om Mørland & Debrah Scarlett før i fjor, eller Carl Espen Thorbjørnsen, den norske MGP-vinneren i 2014.
 
«En pinne for MGP» Staysmann & Lazz er avskiltet i MGP-universet, men MGP-Karlsen har hanket inn en artist fra samme univers:

Freddy Kalas som har plaget/moret oss med «Vi tar en pinne for Hemsedal, Pinne for Trysil, Pinne for Hafjell, En pinne for landet». Selv om vi gjerne stempler dette som amøbepop, skal vi ikke kimse av det folkelige engasjementet lavkultursjangeren skaper. Mange trodde at Staysmann & Lazz skulle vinne med sin partylåt «En godt stekt pizza» i fjor.

Danseband, selvsagt Jan Fredrik Karlsen ville aldri har invitert Ole Ivars, men danseband vil han ha - og har invitert Pegasus, som fikk Spellemannpris for albumet «Forandringer» i 2012. Brødrene Tommy og Ronny Nilsen har en frekk popteft, så dette skal bli spennende å høre.

Laila Samuelsen er kjent - ikke som artist, men som komponist.

39-åringen var med i 90-tallsbandet The Tueseday, og har senere markert seg som en låtskriver for en rekke kjente artister. Nå justerer hun litt på etternavnet og blir til artisten Laila Samuels. Ingen grunn til å kimse av henne.

Høyoktan-fest De øvrige artistene, Elouiz, Makeda, Stine Ulla, The Hungry Hearts feat. Lisa Dillan og Suite 16 er relativ ubeskrevne. Sistnevnte er et boyband, sannsynligvis med høy fjortisjentefaktor, som har fått med hitsnekker David Eriksen på laget.

Foreløpig er det likevel general Jan Fredrik Karlsen som er den største stjerna i HGP-universet.

Slik det var da han var «Idol»-general med hemmelig nummer.  Med bensin i blodet gleder vi oss til å se Jan Fredrik Karlsen gjøre årets MGP til en tabloid fest med høyoktan innhold.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer