En hund etter film

Med sin cinematisk anlagte musikk er det ikke rart Thomas Dybdahl er ettertraktet soundtrack-materiale. Men Thomas Giertsen fikk nei.

- De kom tre uker før klipping og spurte om de ikke kunne få ta med en av låtene mine i «Kvinnen i mitt liv». Men jeg sa nei. Jeg vil ikke bli assosiert med en slik film, det er relativt lite romantisk kos i musikken min, sier Thomas Dybdahl til Dagbladet.

Ja til «Buddy»

Mens «Kvinnen i mitt liv» gjør suksess på norske kinoer med et helnorsk soundtrack, kommer Thomas Dybdahl oss nok en gang i møte med et soundtrack til høsten. «Stray Dogs» skamroses overalt, og er den logiske oppfølgeren til den gradvis mer og mer suksessfulle debuten «...That Great October Sound» (den nærmer seg gullgrensa på 20000).

Sangen «From Grace» fra debuten er med på soundtracket til «Buddy», og den 24-årige filmfreaken fra Stavanger er også representert i den eksperimentelle kinofloppen «Play».

- Det er lett å brenne seg litt med disse soundtrackene, siden det er så mange som spør hele tida. Men når det gjaldt «Buddy», så visste jeg mye om manuset og folkene på forhånd, og kjente som hadde sett deler av den mente at dette var noe jeg burde bli med på. I framtida vil jeg gjerne lage ny musikk til film, sier Dybdahl, som til tross for suksessen fortsatt liker å ta vakter på utleiesjappa «Videoverden» i Stavanger.

- Frynsegodene er rett og slett for gode til at jeg kan slutte. Tittekopier og rabatter. Jeg er rett og slett sykt filminspirert, forklarer Dybdahl, som muligens også trenger å spe på inntektene etter å ha kjøpt hus i Stavanger sammen med kjæresten og et vennepar.

- Det er skikkelig «Tilsammans». Nå er jeg en del av gjeldshelvete, men jeg er ganske tilfreds for det.

Tenker filmatisk

- Vil du kunne lage film selv noen gang?

- Film er ikke mitt språk, men musikk er det. Å lage et helt soundtrack til en film ville være en perfekt utfordring. Men jeg tenker veldig filmatisk når jeg skriver og spiller inn. Vinkler, farger, lys. Etablere historier og få det til å føles som om plata slutter fire ganger, forklarer Thomas Dybdahl, som allerede har noen kortsiktige filmmusikkambisjoner.

- Jeg har bestemt meg for at jeg skal ha med noe musikk på «Monstertorsdag», som er en slags oppfølger til «Mongoland». Og «Alt for Egil» blir dritbra, der er Tore Renberg, Jan Ove Ottesen, Morten Abel og Kristoffer Joner med.

WANNA BE YOUR DOG: Forbipasserende Cika (fem måneder) hadde ikke noe imot å bli midlertidig kjælt med av mannen bak «Stray Dogs». - Men egentlig er jeg en kattemann. Min nye kattunge ankommer neste uke, sier Thomas Dybdahl.