KOMMENTARER

En hverdagslig mafia

Det er lett å forstå at naboer ikke har fattet mistanke til Cappelens venner.

EN GARASJE I OSLO VEST: Politiets spanere tok seg inn i denne garasjen natt til 18. desember 2013 og iscenesatte et tyveri for å se hvordan Cappelen og hans nettverk reagerte. Det ble tatt beslag i 109 kilo hasj den natten. 
EN GARASJE I OSLO VEST: Politiets spanere tok seg inn i denne garasjen natt til 18. desember 2013 og iscenesatte et tyveri for å se hvordan Cappelen og hans nettverk reagerte. Det ble tatt beslag i 109 kilo hasj den natten.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

I Oslo tingrett har vi de siste fem ukene hørt mye om menn som kaller hverandre slikt som «Cruise», «Legg» og China». De har operert med kontanter i så stort omfang at det har vært nødvendig å vakumpakke sedlene for å transportere dem skjult i biler. Sammen har nettverket rundt Gjermund Cappelen håndtert enorme mengder narkotika.

Tre av dem ble sammen med den selverklærte hasjbaronen dømt etter mafiaparagrafen, totalt sju av samarbeidspartnerne er dømt til fengsel i mellom fem og 16 år. En soner allerede, etter dommen i den såkalte oppbevaringssaken i Asker og Bærum tingrett. En annen stakk av, men ble nylig pågrepet på en flyplass i Colombia.

Ankesaken for de fem andre går nå i Borgarting lagmannsrett. Siden det i går var rettsfri i saken mot Eirik Jensen og Gjermund Cappelen, var sistnevnte innkalt som vitne.

Store deler av pressebenken fulgte med Cappelen til lagmannsretten, men her var ingen skoleklasser eller filmskapere på publikumsplass som i tingretten. Stemningen i Borgarting var slik den gjerne er: Oppmerksomme jurymedlemmer som noterer nøye på ark etter ark, profesjonelle aktører som utfører jobben med nøktern tilnærming og tiltalte som småprater litt med advokatene sine, men ellers virker å være preget av stundens alvor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer