DEBATT

En hyllest til bilen

Bilen, som kritiseres over alt, gir frihet og muligheter.

VIKTIG: Hva er det som gjør at det sosiale limet holder, at familie- og vennebånd ikke ryker: Jo, bilen.
Foto: Pontus Lundahl / TT
VIKTIG: Hva er det som gjør at det sosiale limet holder, at familie- og vennebånd ikke ryker: Jo, bilen. Foto: Pontus Lundahl / TT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Bilen har vært en følgesvenn gjennom hele mitt voksne liv. Nå beskrives den bare som klima- og miljøversting. Det eneste positive politikere for tiden kan knytte til bilen er mulighetene for å hente enda flere skatter og avgifter og øke de som alt finnes: Importavgift, veiavgift, bompenger, drivstoffavgift, formueskatteobjekt. Og mer og fler skal det bli. I tillegg skal vi være flaue og ha dårlig samvittighet for at vi i det hele tatt har en bil og ikke tar kollektivt eller helst sykler - i dette landet der vi faktisk bor flere steder enn i store byer og ikke har sommer mer enn noen få måneder i året!

Gjennom ulike faser i livet har vi ansvar og forpliktelser som bilen gjør det mulig for oss å klare - vi er under utdanning, men holder kontakten med familie og venner. Vi jobber, ofte pendler vi, noen ganger fordi det blir politisk bestemt at jobben skal flyttes. Vi får barn som skal i barnehager og til skoler og som ofte skal med i butikken som kanskje ikke ligger rett borti gata, men flere kilometer unna. Vi får eldre foreldre som trenger hjelp. Hva er det som gjør at det sosiale limet holder, at familie- og vennebånd ikke ryker: Jo bilen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer