Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

En idyllisk flod

Hudløst og vakkert med følsomt tonefølge av Cikada styrkekvartett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Annette Peacock er en av disse sjeldenhetene som omfavnes av så vel rockere som jazzfolk, og som har satt sitt stempel på begge musikkformene.

Helt siden 60-tallet har hun bidratt kompositorisk til den moderne jazzen, spesielt for Paul Bley, men her kommer hun altså som sanger/pianist med eget stoff, nydelig akkompagnert av den norske Cikada Strykekvartett - Henrik, Odd og Morten Hannisdal samt Marek Konstantynowicz.

Som en idyllisk flod flyter den musikalske suiten av gårde, men med krusninger, stryk og virvler som fort røper uro under overflaten. Som tittelen antyder skriver Peacock om kjærlighet, det tidløse temaet som griper helt ut i de eksistensielle ytterkantene, og hun stiller seg rett så naken i tekster som tåler å leses som dikt.

Som vokalformidler er hun like personlig og inntrengende som eksempelvis Radka Toneff og Sidsel Endresen, og har med «An Acrobat's Heart» levert en på alle måter betagende cd med masse rom å fylle for et lyttende sinn.