En IHUGA middelkulturist

- Mister Ingrid Olava, Elvira Nikolaisen, Susanne Sundfør, Marit Larsen osv. kunstnerisk integritet av å stille opp på «Senkveld» og «Skavlan», spør Thomas Seltzer.

SVARER: Musikkskribent og Vinduet-redaktør Audun Vinger tok i en kronikk i Dagens Næringsliv et oppgjør med det han mener er en konform norsk musikkbransje. Det har skapt stor debatt - særlig på Facebook. Her er Seltzers svar på Facebook, i redigert versjon.  Foto: Lars Eivind Bones
SVARER: Musikkskribent og Vinduet-redaktør Audun Vinger tok i en kronikk i Dagens Næringsliv et oppgjør med det han mener er en konform norsk musikkbransje. Det har skapt stor debatt - særlig på Facebook. Her er Seltzers svar på Facebook, i redigert versjon. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mange tanker jeg gjør meg, Audun Vinger, for kronikken din i Dagens Næringsliv mandag 2.1. om konformitet i norsk pop og rock. All ære til deg for det, resultat av godt skrivearbeid fra din side. Her er mine innvendinger, punktvis:

1. Mister Ingrid Olava, Elvira Nikolaisen, Susanne Sundfør, Marit Larsen osv. kunstnerisk integritet av å stille opp på «Senkveld» og «Skavlan»?

2. Er det mulig å være politisk/engasjert artist post-Sting&Bono? Jeg håper det, men det blir vel litt som med satire: den beste satiren noensinne (Lenny Bruce, Will Ferrell som Bush Jr, osv) er politisk, men det er samtidig den verste også. Og hvor mye skal man egentlig gidde å legge i artistens politiske ståsted? Who cares? Min far - venstrevridd som få, i likhet med David Crosby - sa engang noe á la at vi alle egentlig burde være veldig fornøyd med at Crosby ikke er president, og det hadde han vel rett i.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer