En ikke-drikkers betraktninger rundt helgenes hysteri

Avskaff Vinmonopolet. Seriøst.

FORSTÅR IKKE: Det virker ikke som politikerne beveger seg særlig mye i sentrum natt til søndag, skriver rapperen Vågard Unstad. Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen /NTB scanpix
FORSTÅR IKKE: Det virker ikke som politikerne beveger seg særlig mye i sentrum natt til søndag, skriver rapperen Vågard Unstad. Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen /NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jeg drikker ikke alkohol lenger. Det er ikke noe spesiell grunn til det, men for åtte år siden sluttet jeg. Det har påvirket livet mitt i svært liten grad, og det gjør meg ingenting at folk rundt meg drikker. Faktisk er jeg for en mer liberal alkoholpolitikk, sånn grovt sett. Det eneste stedet jeg merker at det er rart å være edru er på byen. Ikke på fester, ikke på vors, ikke på nach. Kun på byen.

Det er noe krampaktig over byen. Så klart, mye har nok å gjøre med forventninger, behov for å avreagere og en enorm seksuell spenning. Men jeg, som den edru observatøren i de fulles krigssone, tror det er en annen faktor som er med å piske opp stemningen - myndighetene. Åh, det føles godt å få skylde på de gode, gamle myndighetene, men jeg mener alvor.

Dere har hørt det før: Dyr alkohol gjør at folk kommer på byen stupfull, de kommer seint, de drikker fort, alle må gå samtidig, dårlig kollektivtransport, taxikø, matkø. Med andre ord: masse fulle folk som er på de samme stedene samtidig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer