Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

En impotent eks-elitesoldat er dansk krimlitteraturs nye superetterforsker

Tidvis både underholdende og spennende.

FILMPLANER: Jens Henrik Jensen har for lengst solgt filmrettighetene til sin nye trilogi. Foto: ASCHEHOUG / RED STAR PHOTO
FILMPLANER: Jens Henrik Jensen har for lengst solgt filmrettighetene til sin nye trilogi. Foto: ASCHEHOUG / RED STAR PHOTO Vis mer

Danske Jens Henrik Jensen er en erfaren spenningsforfatter, med en rekke utgivelser bak seg. Trilogien om elitesoldaten Nils Oxen er hans ferskeste prosjekt. Nå er den første boka i serien ute på norsk, og Aschehoug lover å levere de to resterende innen et års tid.

Og gjerne for meg. «Hengte hunder» er tidvis både spennende og underholdende. Dessuten er Jensens hovedkarakter heldigvis et godt stykke unna den superhelten som utdanka elitesoldater gjerne blir når de dukker opp i spenningslitteraturen.

Jeg får visst legge til: Dette til tross for at forfatteren har gjort ham til Danmarks høyest dekorerte soldat noensinne.

Livet i skoven

Når handlingen starter opp holder Nils Oxen seg i København, der han livnærer seg som «Dumpster diver» og flaskesamler. Hans utmeldelse fra storsamfunnet er, i alle fall nesten – total. Med seg har han sin gode venn samojeden Mr. White. Rene idyllen, med andre ord. Og enda bedre skal det bli når tospannet setter seg på toget og drar til «Rold skov» på Nordjylland.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?