PÅ SPISSEN: Den verdenskjente forfatteren Vikram Seth har siden 2006 stått i spissen for en kampanje mot den omstridte «Section 377» i den indiske straffeloven, som har forbudt homofil praksis. Denne sommeren ble kampen kronet med seier, etter en lovendring som faktisk er den i verdenshistorien som har berørt flest mennesker tilhørende en seksuell minoritet.

Foto: NTB Scanpix
PÅ SPISSEN: Den verdenskjente forfatteren Vikram Seth har siden 2006 stått i spissen for en kampanje mot den omstridte «Section 377» i den indiske straffeloven, som har forbudt homofil praksis. Denne sommeren ble kampen kronet med seier, etter en lovendring som faktisk er den i verdenshistorien som har berørt flest mennesker tilhørende en seksuell minoritet. Foto: NTB ScanpixVis mer

En indisk bølge av arrestasjoner av aktivister og kunstnere

India føler presset fra nasjonalistiske høyrepopulister, og i den siste tida har landet sett en bølge av arrestasjoner rettet mot aktivister og kunstnere. Men det finnes også betydelige lyspunkter.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

«Dette er så nære en erklæring av unntakstilstand vi kan komme», advarte den Booker-vinnende forfatteren og aktivisten Arundhati Roy i forbindelse med en ny bølge arrestasjoner som har rammet intellektuelle og menneskerettighetsforkjempere.

Det toppet seg tirsdag morgen for to uker siden da det ble foretatt en rekke husundersøkelser i forskjellige byer spredt over hele landet, som Mumbai, Delhi og Goa, der flere kunstnere og aktivister ble anholdt. Denne sosiale uroen har utgangspunkt i et politisk møte sist nyttårsaften i Pune, en stor by rundt 100 km fra Mumbai, der det ble arrangert en markering i forbindelse med 200-årsjubileet for et slag mot britene i en nærliggende landsby.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn