En infam manipulasjon

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANTISEMITTISME: Da Arnulf Øverland sparket inn dørene til kirka i 1931 i talen «Kristendommen, den tiende landeplage», var det, så vidt jeg vet, ingen som anklaget han for å sparke på de kristne. Øverland tok et generaloppgjør med repressiv religion og repressive krefter som forvaltet «guddommelige sannheter» på bekostning av menneskers frihet. Å følge i Øverlands fotspor i dag, kan være en mildt sagt vågal øvelse: Kritikk av religion, dvs islam, er for enkelte synonymt med demonisering av muslimer, eksemplifisert ved innlegget til Morten Lyngeng i Dagbladet 3/12. Manipulasjonen er verre enn dette: Kritikk av islam parallellføres med jødeforfølgelsen på 1930-tallet. Lyngeng er ikke alene om slike tanker. Dette er alvorlig, og må imøtegås på det sterkeste.

I Europa er vi på ny vitner til økende jødeforfølgelse. Som Harald Stanghelle så korrekt har påpekt i Aftenposten, handler den nye jødeforfølgelsen om at en annen minoritet, muslimene i dagens Europa, er hovedansvarlige: «Det faktum at det nå bor 17 millioner muslimer i Europa, har på sin spesielle måte bidratt til økende jødehat (…) EUs kontor til overvåking av rasisme og fremmedhat (EUMC) (…) har gitt opp å fremlegge en rapport om antisemittisme i Europa. En 112-siders foreløpig rapport ble utarbeidet (…) men EUMCs ledelse la den til side fordi rapporten pekte på at muslimske innvandere står bak hoveddelen av angrepene på jødisk eiendom og overfall på europeiske jøder» (29/11/03).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer