Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

En julequiz fra meg til deg

Truser under treet: Julegave eller seksuell trakassering? Det er noen spørsmål vi må besvare før vi kan feire jul.

JULEQUIZ: Alle vet julenissen er alkoholiker, sant? Foto: NTB Scanpix
JULEQUIZ: Alle vet julenissen er alkoholiker, sant? Foto: NTB Scanpix Vis mer

Alle forstår at julenissen er alkoholiker, sant? Og at han definitivt har diabetes type to?

Bør fulle, overvektige menn med livsstilssykdommer ikledd frakk ha barn på fanget? Bør barna få lov til å skrive brev til ham?

Truser under treet: Julegave eller seksuell trakassering?

Ideen om å sette mat bestående av ordene «sur» og «kål» i hjertet av årets største festmiddag, var den så god, egentlig?

Siden ribba er 20 kilo rein gris - kunne vi ikke klart oss uten både medisterkaker og pølser, kanskje? Hva med å slenge en salat inn i julemiksen? Bare en tanke. 

Akevitt: Satans saft eller Djevelens drikk? Eller begge? 

Kan noen vær så snill og forklare alle verdens gamle tanter hvordan inflasjon fungerer? 

Hvorfor skal de minste alltid «finne» mandelen? Jeg er snart 30 og feirer jul med mammaen min. Det er JEG som trenger en oppmuntring, ikke fireåringen i bleier som snart skal få 170 pakker dumpa i fanget.

Seriøst: Skal INGEN snart stille spørsmål til den graviditetsforklaringa Maria hosta opp? Er Josef verdenshistoriens mest naive fyr? Hadde han potensproblemer? Ei dame der jeg kommer fra prøvde seg på samme historie. Hun ble skilt. 

Hvis jeg fikk tre vise menn på besøk hadde jeg forventa mer praktiske gaver enn røkelse og myrra. Gull er innafor. Men hvis disse gutta var så sjukt vise, hvorfor i all verden tipset de psykopaten keiser Herodes om Jesu fødsel?

Gir bestemødre julegaver utelukkende for å klype voksne menn i kinnet? 

Resten av året får mora di fnatt av å se en sko i stua - men i jula er det plutselig greit å halshugge et tre, ta det med inn, for bare å la det dø en sakte og smertefull død foran nesa på oss?

Kan ikke noen bare si det: Barn har ingen estetisk sans, de er elendig i håndarbeid og bør bannlyses fra juleverksted?

Hunder har en IQ på 15. De kan ikke kjøpe ting, og i alle fall ikke skrive «God jul hilsen voffa» på pakker. Hvorfor synes mennesker over 60 at denne livsløgnen er så morsom? Har de også en IQ på 15? Er de mer naive enn Josef?

Hvordan klarer den tilbakestående grevinna å spise fire retter på 7 minutter? Hvorfor reagerer hun ikke på at «gjestene» hennes er kvekk stille?

Og ja, til slutt, på vegne av en god venn: Jenter vet at ingen menn kan fungere i sengehalmen så pære full som han hovmesteren er, sant?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media