En Julius som alle vil ha

Sjimpansemalerier er tydeligvis i skuddet.

(Dagbladet.no): Onsdagen før påske skrev Dagbladet om den folkekjære sjimpansen Julius separatutstilling av egne malerier i Dyreparken i Kristiansand. Nå er det første bildet solgt på auksjon for 10 500 kroner.

- Jeg er helt målløs. Dette tok jo helt av, sier dyrepasseren som har ansvaret for Julius, Åse Sundbø til Dyreparkens nettsider.

Den lykkelige eieren av det første kommersielt solgte Julius-maleriet, Toril Brommeland, måtte grave dypt i lommeboka, men angrer ikke på at hun brukte over 10 000 på bildet.

- Jeg synes det er veldig kjekt å ha noe som Julius har laget, dessuten var det vesentlig at pengene går til et godt formål, sier hun, og gleder seg til å kunne henge bildet på veggen.

Ekstra spesielt er det at hun vokste opp med Julius på barne-tv, og har de siste årene tatt med seg sine egne barn til Dyreparken for å se nærmere på sjimpansen.

Pengene fra salget går til et sjimpanseprosjekt i Afrika som skal gi små sjimpanser et verdig liv. Til sommeren får publikum nye sjanser til å kjøpe Julius-bilder. Da holder Dyreparken en salgsutstilling i Kristiansand.

ABSTRAKT MALER: Julius er en nonfigurativ kunstner. Dyr er han også.