En Julius som alle vil ha

Sjimpansemalerier er tydeligvis i skuddet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Onsdagen før påske skrev Dagbladet om den folkekjære sjimpansen Julius separatutstilling av egne malerier i Dyreparken i Kristiansand. Nå er det første bildet solgt på auksjon for 10 500 kroner.

- Jeg er helt målløs. Dette tok jo helt av, sier dyrepasseren som har ansvaret for Julius, Åse Sundbø til Dyreparkens nettsider.

Den lykkelige eieren av det første kommersielt solgte Julius-maleriet, Toril Brommeland, måtte grave dypt i lommeboka, men angrer ikke på at hun brukte over 10 000 på bildet.

- Jeg synes det er veldig kjekt å ha noe som Julius har laget, dessuten var det vesentlig at pengene går til et godt formål, sier hun, og gleder seg til å kunne henge bildet på veggen.

Ekstra spesielt er det at hun vokste opp med Julius på barne-tv, og har de siste årene tatt med seg sine egne barn til Dyreparken for å se nærmere på sjimpansen.

Pengene fra salget går til et sjimpanseprosjekt i Afrika som skal gi små sjimpanser et verdig liv. Til sommeren får publikum nye sjanser til å kjøpe Julius-bilder. Da holder Dyreparken en salgsutstilling i Kristiansand.

ABSTRAKT MALER: Julius er en nonfigurativ kunstner. Dyr er han også.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer