En jävel på anti-rasisme

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

40 år gamle Niklas Strömstedt har tilhørt pop-eliten i Sverige i nesten tjue år. Han er bl.a. mannen bak svenskens offisielle VM-sang i forbindelse med USA-Vm, 1994.

«När Vi Gräver Guld I USA» skreiv han sammen med Orup og Anders Glenmark. Trioen ga også ut et album som inkluderte super-hit'en «En Jävel På Kärklek».

- Sjöbo? Nei, takk

I bortimot 40 år har TV-kjendiser stilt eget fotballag. Gjennom sommeren har de spilt oppvisningskamper over hele Sverige, der inntektene har gått til forskjellige veldedige formål.

Laget har vært leda av TV-sportens Bengt Bedrup, mens Niklas Strömstedt har vært med i ti år.

Tirsdag skulle laget spille kamp i Sjöbo, men da sa Strömstedt nei. Årsak: Kommunen ledes av en sann rasist; Sven-Olle Olsson - en mann pop-stjerna ikke på noe vis ville risikere å drive reklame for.

Nei til svenske statsborgere

I 1998 lyktes Sven-Ole Olsson å drive gjennom en folkeavstemning om flyktningemottaket i kommunen. Olsson var og er motstander av at kommunen skal ta inn flyktninger overhodet, og han vant avstemninga overlegent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer