En kamp som gjør deg godt

Barespill.no: Lad laseren og kom deg opp i universet på jobb.

Noen spill presser rett og slett fram tårene. Alle som spilte bort ungdomstida i burgersjapper og arkadehaller har klump i halsen når de de får sjansen til å banke inntrengere fra rommet.

Dagbladet.no/FREDAGs barespill.no har samlet en del av klassikerne: Romvesener er på vei mot jorda. Men heldigvis er du rompiloten som skal stoppe dem. Bevæpnet med piltaster og space er det bare å fyre løs. Fysioterapeuten kommer ikke til å like det, men du verden så morsomt det er mulig å ha det.

Spill Gala

Spill Space Patrol

Spill Centipede

Barespill.nos Arkadespill

OG ELLERS:

Arkade

MELTDOWN er arkade-spill som ofte blir betegnet som «klassisk». Lavt- og høytflyvende romskip farer gjennom krigslandskapet for å bombe og skyte alt det kommer over.

Arkade-spillene har for alvor tatt turen ut av hallene og inn på verdensveven. Barespill.no har samlet en rekke av de kuleste klassikerne.

Barespill.nos Arkadespill finner du her.

Brettspill

SJAKK er kongen av brettspill. Barespill.no har samlet forskjellige versjoner av sjakk samt en rekke andre brettspill. Her finner du avansert ludo, Mahjong, «tre-på-rad»-spill og bondesjakk. Når det gjelder sjakk finner du en multiplayer-versjon der du kan spille mot folk fra hele verden.

Barespill.nos Brettspill finner du her.

Fly, bil og båt

TRIAL er et av Barespill.nos favorittspill. Her gjelder det å holde balansen og manøvrerer motorsykkelen over de sykeste hindre. Trial er et av mange fly, båt og bil-spill du finner hos Barespill.no. Her flyr du militærfly, koser deg med en bilbane og tester akselrasjonen til drag-bilene.

Barespill.nos Fly-, bil- og båt-spill finner du her.

Hjernedødt

DET ER VINTERFERIE og det kan være deilig med litt fri også for hjernen. Frister det å telle sauer eller å ta livet av spam? I Midnight Serenade skal du for eksempel synge en serenade og fange roser?

Barespill.no har over 40 hjernedøde spill som garantert ikke vil bidra til din egenutvikling. Men du verden så gøy du kan ha det.

Barespill.nos Hjerndøde spill finner du her.

Hjernetrim

I MOTSATT ende av skalaen finner vi hjernetrim. Rubiks kube frustrerte nesten livet av en hel generasjon på 80-tallet. Hvordan i all verden får du denne greia sammen. Nå kan du gjenoppleve timene med grenseløs frustrasjon over et tilsynelatende uløselig problem. Du finner også en rekke andre hjernestimulerende aktiviteter som puslespill og finn katten.

Barespill.nos Hjernetrim-spill finner du her

Klassikere

HANGMAN spilte vi på barneskolen i hvert friminutt en stund. Blant klassikerne finner du også pinball. I South park-versjonen er Cartman, Kenny, Kyle og Stan seg selv. De ler når kula treffer der en ikke skal treffe, og treffer du Kenny får du selvsagt ekstra poeng. Ellers kan du tappe øl og nyte spillet over alle spill:

PACMAN

Barespill.nos Klassikere finner du her.

Skyt og slåss

FÅ UT AGGRESJONEN. I Star City Defender vrimler det av forbryterske skikkelser av tvilsom moralsk karakter. Det er din oppgave som forsvarer av Star City å eliminere dem. Ellers kan du jakte på hjort, skyte fra deg på kirkegården (!) og senke ubåter. Skyt og slåss-seksjonen inneholder over 30 måter å få ut aggresjonen på.

Barespill.nos Skyt og slåss finner du her

Sport

NORGE er regjerende OL-mester i curling. Nå har du sjansen til å bli med på hypen rundt denne så tidligere utskjelte sporten. I Virtual Curling konkurrerer du mot computeren. Dere har fire steiner hver. Den som er nærmest midten vinner når de er kastet vinner runden. Ellers finner du tennis, basketball, snowboarding, volleyball og 50 andre sportslige aktiviteter fra stolen.

Barespill.nos Sport-spill finner du her.

Strategi og plattform

ROADIES. Hjelp rockeverdens arbeidsjern, roadiene, bort fra scenen i dette plattformspillet. Ellers finner du massevis av strategispill. I Aqua Energizer skal du finne en logisk måte å flytte og bane deg vei slik at du får alle energiboblene ned i beholderen før du hopper etter selv. Eller hva med et spill for de som er barn i alder - og for de som er barn i modning?

Barespill.nos Strategi og plattform-spill finner du her.