TØFFE DAMER: Gruppa Tsarstem & The Freudian Slippers debuterer med låter som er unnfanget i løpet av en reise langs Silkeveien og dalstrøka innafor. Primus motor er Ragnhild Sarsten, som her står forrest i rød kjole.
TØFFE DAMER: Gruppa Tsarstem & The Freudian Slippers debuterer med låter som er unnfanget i løpet av en reise langs Silkeveien og dalstrøka innafor. Primus motor er Ragnhild Sarsten, som her står forrest i rød kjole.Vis mer

En karavane av herlige, musikalske innfall

Wandrups utvalgte: Se opp for Tsarstem & The Freudian Slippers

CD: Musikk kan reise langt, men ha kort vei til øret. Spør for eksempel Tsarstem & The Freudian Slippers, som tidligere i år kom med plata «Caravan Serai».

Et «caravanserai» er et tradisjonelt vertshus langs ørkenveier i Midt-Østen og Asia.

Primus motor i dette bandet er Ragnhild Sarsten, utdannet byggingeniør, til daglig en 47 år gammel prosjektstyrer på Follobanen. Men også pianist, suggerende vokalist, bassist og mer til, med i band som Lady Moscow og Cocktail Slippers.

For fem år siden dro hun med seg en gjeng venninner og dro ut i ørkenen på jakt etter primærtonen. Den fant de på et sidespor til Silkeveien.

Debutplata er et eksotisk eventyr av et gyngende kamelritt, med 13 låter, en for hver fullmåne i året. Musikken framføres på alt fra barytonsax til bærplukker, fra karimba til kransekake.

Snart lyder de som Velvet Underground med Nico, snart som Farmer's Market med sin midtøstenske galskap. Som de skriver selv, en blanding av «Reinsdyrjazz»og «kamelblues».

Coveret byr på en reiseskildring i tekst og bilder. What a long, strange trip it must have been.