Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

En karriere på spill

«Urørt»-vinner får være med i bilspill fra EA.

(Dagbladet.no): NRKs satsing på ukjente og usignerte artister har vært en suksess. Urørt-basen har siden oppstarten i 1993 økt med i snitt ni band per dag, og hittil har 6100 band og artister lagt inn musikken sin på NRKs «Urørt»-sider.

I forbindelse med årets «Urørt»-finale som går av stabelen under Bylarm i Stavanger den 12. februar, vil P3-lytterne kunne stemme fram sin favoritt.

Ikke bare stikker denne vinneren av med heder, ære og en musikkvideo - vedkommende får også med musikken sin i et kommende bilspill fra spillgiganten Electronic Arts.

Stor internasjonal eksponering

Dermed vil artisten være garantert en god internasjonal eksponering, ettersom et bilspill fra nevnte firma vanligvis selger svært godt, verden rundt.

- Dette er en helt sjelden mulighet for de mest lovende Urørt-artistene. Spill er en stadig viktigere arena for eksponering av musikk. At en så voksen spillaktør som EA rydder plass til en Urørt-artist i et av sine spill, er en særdeles god nyhet. Dette innbærer en statusheving for utablert norsk musikk, og på vegne av Urørt synes jeg selvsagt det er tilfredsstillende, sier Håkon Moslet i NRK P3 i en pressemelding.

- Musikk i spill er blitt en svært viktig promotionkanal for artister og det er klart mulig at denne muligheten kan styrke en artist sin mulighet til å slå igjennom internasjonalt, sier markedsjef Aimar Niedzwiedzki i EA Norge.

Ifølge Electronic Arts så viser undersøkelser at halvparten av alle spillere oppdager nye artister gjennom selskapets spill, og at mange av disse går ut og kjøper albumene til artistene de har hørt i spillet.

Finalistene

Dette er finalistene i «Urørt 2005»:

  • Marble Arch
  • Anja
  • Bercedes Menz
  • Palisades
  • Noelle
  • Cam\'N A-lee feat. Chicosepoy
  • Suzuka
  • Animal Alpha
  • BNC
  • Ensenada

I tillegg består «Rørt»-delen av samleskiva «Rørt og Urørt» av ti tidligere uutgitte låter fra de etablerte artistene Magnet, Sissy Wish, Nathalie Nordnes, Annie, Jim Stärk, Thomas Dybdahl, Cast feat. Nico D, Sgt.Petter, Ina og Gluecifer.

«Rørt og Urørt» gis ut i dag, og deles ut gratis på Platekompaniet.

<B>VINNERE I FJOR:</B> Side Brok.
TILFREDS:</B> Musikksjef i Petre, Håkon Moslet, er tilfreds på vegne av Urørt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media