DEBATT

En kirke for alle?

For noen uker siden var vi til stede da våre venner Silje og Anders sa ja til hverandre i Ullerøy kirke. Det var en romantisk vielse og en flott bryllupsfeiring. Eneste skår i gleden var at jeg og min kjære ikke får lov til å gifte oss i den samme kirken.

FÅR IKKE FORBØNN: Det er lov å gjennomføre en forbønn i Den norske kirke, men det må det enkelte menighetsråd godkjenne. I Ullerøy menighet var det flertall mot at Øivind Instefjord Ødemotland (t.v.) og Morten Ringsrud skulle få en forbønn i kirken.
Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
FÅR IKKE FORBØNN: Det er lov å gjennomføre en forbønn i Den norske kirke, men det må det enkelte menighetsråd godkjenne. I Ullerøy menighet var det flertall mot at Øivind Instefjord Ødemotland (t.v.) og Morten Ringsrud skulle få en forbønn i kirken. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Jeg heter Øivind, er 34 år gammel og bor i Ullerøy i Sarpsborg kommune. Jeg er døpt i Den norske kirke, konfirmert etter eget ønske i Den norske kirke, og jeg har bevart min barnetro.

Jeg har tatt min sykepleierutdannelse og jobbet som sykepleier i Fredrikstad kommune i 7 år etter endt utdannelse.

Jeg bor sammen med den mannen jeg elsker, Morten. Jeg er kanskje ikke like forelsket hver dag nå som det første året vi var sammen, men jeg etterelsker Morten desto mer og inderlig hver dag som går. Og jeg tror jeg etterelsker han like mye som nabokona etterelsker sin mann.

Jeg tror faktisk ikke at det er forskjell på den følelsen, selv om vi sikkert etterelsker på forskjellige måter.

Morten har jobbet 27 år i et forsikringsselskap som skadekonsulent. Morten er også døpt og konfirmert i Den norske kirke.

Både jeg og Morten er engasjerte mennesker både på jobb og privat. Vi eier tre hester og er engasjert i frivillighetsarbeide i den lokale rideklubben og sentralt i Norges Rytterforbund. Vi er med og arrangerer ridestevner, underviser rideelever og jobber i ulike komiteer i Rytterforbundet. Akkurat som andre jobber frivillig med fotball og håndball. Vi er en aktiv familie, og konkurrerer i dressurridning flere helger gjennom året.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer