- En kjærlighetserklæring til Heath

Men Heath Ledgers siste film får likevel bare blandet mottagelse i Cannes.

SPEILBILDER: Heath Ledger gikk bort før han fikk spilt inn alle scenene sine i sin siste film. Regissør Terry Gilliam løser problemet ved å la Ledgers karakter gå tre ganger gjennom et magisk speil, der Johnny Depp, Jude Law og Colin Farrell spiller karakteren på den andre siden.
SPEILBILDER: Heath Ledger gikk bort før han fikk spilt inn alle scenene sine i sin siste film. Regissør Terry Gilliam løser problemet ved å la Ledgers karakter gå tre ganger gjennom et magisk speil, der Johnny Depp, Jude Law og Colin Farrell spiller karakteren på den andre siden.Vis mer

||| Hollywood mistet et av sine største unge stjerner da Heath Ledger gikk bort i januar i fjor, etter en tilsynelatende ubevisst overdose reseptbelagte medisiner. Da han døde var Ledger bare kommet halvveis innspillingen av Terry Gilliams nyeste film, «The Imaginarium of Doctor Parnassus».

- Jeg ante ikke hva jeg skulle gjøre. Jeg var klare for å legge ned prosjektet, men alle som jobbet med filmen sa vi måtte gjøre det for Heaths skyld, sa Gilliam på pressekonferansen etter verdenspremieren i Cannes fredag.

Han mente Ledgers bortgang fikk de andre på filmsettet til å jobbe enda hardere enn før for å fylle tomrommet etter ham.

- Slik er dette egentlig en kjærlighetserklæring til Heath.

Hentet inn Johnny Depp
Gilliam fortalte videre at han ikke ville erstatte Ledger med én skuespiller, fordi det ville være respektløst.

- Men ettersom karakteren hans går gjennom et magisk speil tre ganger, kunne tre skuespillere utfylle ham ved å spille den samme karakteren på den andre siden av speilet. Jeg ringte venner som kjente og elsket ham, og slik fikk vi det til.

De tre Gilliam ringte var Johnny Depp, Jude Law og Colin Farrell. Gilliam er sikker på at innsatsen deres vil gjøre Ledgers familie stolt.

- Jeg har ikke vist den til dem ennå, men tror de kommer til å like den. For min egen del har jeg jobbet med ham hver dag i klipperommet fram til nå, så for meg er han på en måte ikke borte ennå.

Blandet kritikk
Det tidligere Monty Python-medlemmet Gilliam har kritikersuksesser som «Brazil», «The Fisher King» og «Twelve Monkeys» å vise til, mens de seineste filmene hans har fått heller lunkne anmeldelser.

- Dette har frustrert meg, så det er på tide å fortelle en historie folk vil høre på igjen.

Etter Cannes-premieren får imidlertid også «The Imaginarium of Doctor Parnassus» blandet mottakelse.

Mens blant andre Variety mener Gilliam kommer godt ut av en vanskelig produksjon, mener blant andre The Guardian at filmen kanskje bare vil være interessant for fans av regissørens surrealistiske stil.