En kjapp en i kulda

Han spilte ikke lenge, Morten Abel, på Egertorget i går, men på de drøye tjue minuttene ramlet 12036 kroner ned i den sorte gryta.

Folk begynte å stille seg opp foran «scenen» (asfalten) lenge før stjernen selv ankom Egertorget. Er man en salgssuksess, så har man mange fans, og har man mange fans, så klinger det mynt i gryta til Frelsesarméen. Derfor ble det en kort, men du verden så innbringende konsert Morten Abel holdt på Egertorget i går formiddag. Abel selv var aldri i tvil om han skulle stille opp for Arméen:

- Det tradisjonelle svaret er jo at de gjør et flott arbeid og alt sånt, men for meg handler det egentlig om at jeg føler at de er familie. Jeg har hatt så mye med Frelsesarméen å gjøre opp gjennom årene at det er helt naturlig for meg å stille opp for dem, sa en godt kledd Abel etter konserten.

Det var noen minusgrader i lufta da Abel og hans medmusikanter satte i gang med konserten, og gitarfingrene hadde det ikke godt.

Men med bortimot 1000 publikummere holdt det at Abel mumlet «pengar, pengar, pengar» inn i mikrofonen og så bladde folk fram både sedler og mynt. Sånt varmer.

KALDT: Morten Abel er så stor stjerne at når han skal leke gatemusikant, sto fansen lenge og ventet på ham.