En kjedelig og nærmest provoserende svak John le Carré-filmatisering

Dersom du likte «Tinker Tailor Soldier Spy» - se den gang til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Devisen til denne til dels provoserende svake britiske thrilleren basert på John le Carrés roman er «follow the money laundering», og helst så blåøyd og ubegrunnet som mulig. Som supernaiv dust og «Poetics»-universitetslærer Perry Makepeace (!) - med advokatkone og forelesninger om Eliot - har man feilcastet «den forrige Michael Fassbender» Ewan McGregor, som virker utilpass og tidvis helt «lost» i sin tolkning av en for fysisk pusling.

Ingen idé Han vikler seg selv og kona syltynt inn med Dima - «the principal money launderer for the Russian mafia» - spilt av Stellan Skarsgård, som klarer seg trass langt krøllete hår og uforklarlig svenskengelsk aksent. For Stellan er jo alltid god, siden han bestandig spiller i sin egen lille film.

Og kanskje det er denne underlige dragningen som får Perry til å ta imot tilbudet om å «Give this to the MI6» (spilt av en daff Damian Lewis som ensom ulv, ulv) og senere si om Dima at «I can't stop thinking about him», uten noen som helst forklaring. Ved flere anledninger spør Dima direkte: «Professor! What the hell are you doing here?» og «Why are you still here?». At Perry svarer «I have no idea» er for så vidt en ærlig sak. Og så spiller de litt mer tennis.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer