DEBATT

Debatt: Frp i regjering

En klarsynt politiker advarte med rette mot Frp i regjering

Tre år med Frp og Høyre i regjering har vært tre tapte år for norsk økonomi.

ØKONOMISK UFØRE: Statsminister Erna Solberg (t.v.) og finansminister Siv Jensen har ført en skadelig økonomisk politikk, mener Marianne Marthinsen i Arbeiderpartiet.Foto: Berit Roald / NTB scanpix
ØKONOMISK UFØRE: Statsminister Erna Solberg (t.v.) og finansminister Siv Jensen har ført en skadelig økonomisk politikk, mener Marianne Marthinsen i Arbeiderpartiet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Denne uken markerte starten på siste sesjon i denne stortingsperioden. Det gir en anledning til å oppsummere ståa i Norge etter tre år med Høyre og Frp i regjering. En periode preget av rekordhøy arbeidsledighet, en politikk for økte forskjeller mellom folk, og salg av fellesskapets ressurser.

Før 2013 manglet det ikke på advarsler mot å slippe Frp til i regjering. Jeg husker spesielt godt en politiker som i en kronikk for noen år siden presenterte en liste med ti grunner for å stenge Frp ute fra regjeringssamarbeid.

I følge forfatteren er Frp et parti som «svikter i økonomisk politikk».

Nå viser fasiten at regjeringen har økt oljepengebruken mer på tre år enn den samlede økningen i de ti foregående årene. For første gang på 25 år drives Norge med underskudd. For første gang i Pensjonsfondets historie har en regjering gjort uttak fra fondet som skal finansiere velferd for oss og ikke minst for fremtidige generasjoner.

Forfatteren av kronikken skriver videre om hvordan Frp er et «vingleparti» og at «partier som har ambisjoner om regjeringsansvar, må vise evne og vilje til å fronte det helhetlige opplegget og ikke motarbeide det kort tid etterpå. Det er knapt noen overdrivelse å benevne en slik vingling som lite ansvarlig.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer