DEBATT

Debatt: Nasjonalmuseet

En klassisk sjåvinistisk måte å undergrave en kvinnelig toppleder på

Hersketeknikker og klassisk sjåvinisme fra Lars Elton.

FÅR SVAR: Lars Elton kritiserer Karin Hindsbos interne lederstil og skriver at hun holder kortene tett til brystet i omorganiseringsarbeidet som det siste året har vært gjort internt i Nasjonalmuseet. Hun får støtte av museets styreleder i dette innlegget. Foto: Lars Eivind Bones
FÅR SVAR: Lars Elton kritiserer Karin Hindsbos interne lederstil og skriver at hun holder kortene tett til brystet i omorganiseringsarbeidet som det siste året har vært gjort internt i Nasjonalmuseet. Hun får støtte av museets styreleder i dette innlegget. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Debatten har den siste tiden gått om hvorvidt Marianne Heskes kunstverk «Gjerdeløa» burde vært innkjøpt eller ikke av Nasjonalmuseet. Kunstfaglige diskusjoner vil og skal det alltid være rundt en institusjon som Nasjonalmuseet. La meg først få understreke det. Det jeg her vil påpeke er imidlertid retningen en slik diskusjon nå har tatt.

I Dagsavisen leverer kunstkritiker Lars Elton et omfattende personangrep på Nasjonalmuseets direktør Karin Hindsbo under tittelen «En kunnskapsløs museumsleder». Han hevder at «Nasjonalmuseets leder mangler kunstfaglig og ledelseskompetanse».

Elton kritiserer også Hindsbos interne lederstil og skriver at hun holder kortene tett til brystet i omorganiseringsarbeidet som det siste året har vært gjort internt i museet. Denne prosessen har vært omtalt i mediene flere ganger og Hindsbo og museet har alltid svart på spørsmål om den.

I prosessen har 80 ansatte gitt sine innspill i intervjuform, mens 130 skriftlige innspill og forslag har kommet under prosessen. Rapporter og dokumenter har blitt fortløpende delt på intranett og i allmøter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer