KOMMENTARER

En klovn og en opprører

Opp som en løve, ned som en samarbeidspartner. Bak sirkuset rundt Abid Rajas siste dager i mediene, ligger maktkamp i Venstre - men også en reell og ulmende konflikt om rasisme og fremmedfrykt.

BESKYLDNINGER: Sammenlikninger med nazismen, og beskyldninger om islamisme har fløyet gjennom lufta de siste dagene. Tegning: Finn Graff
BESKYLDNINGER: Sammenlikninger med nazismen, og beskyldninger om islamisme har fløyet gjennom lufta de siste dagene. Tegning: Finn Graff Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Etter noen dager med et intenst kjør rundt Abid Raja i Venstre, er det tid for å forsøke å samle trådene. Hva var det vi egentlig var vitne til?

Det er ikke lett å gi noe entydig svar. Til det er motivene for uklare, spekulasjonene for mange og Abid Raja for rar. Stortingsrepresentanten fra Venstre har en stil i offentligheten som gjør at det er vanskelig å lese ham. Lager han så mye oppstyr for å fronte seg selv, eller er det bare slik han er? «Gåten Abid Raja» er kanskje å trekke det litt for langt, men det er ingen tvil om at mange klør seg i hodet over provokatøren, gladgutten og maktspilleren fra Bærum Venstre.

Heldigvis er det likevel ikke helt umulig å sortere litt. Det ville jo vært dumt om alt vi satt igjen med, var at dette hadde vært et mediesirkus. Bak det tilsynelatende teatrale spillet, er det politikk som utvikler seg.

Utgangspunktet for striden de siste dagene, er to kronikker Abid Raja har publisert i Aftenposten. To svært omfangsrike tekster, med blant annet ganske kraftige angrep på regjeringspartnerne i Frp. I den siste teksten skriver han at partiet Frp drev med «brun skremselspropaganda» i valgkampen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer