En komité ledet av operasjefen har lett etter ny musikksjef i to år. Likevel står Operaen uten musikksjef fra august

- Akutt lederkrise ved Operaen

FLERE LEDERE SLUTTER: Den Norske Opera i Bjørvika står uten musikksjef i august. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FLERE LEDERE SLUTTER: Den Norske Opera i Bjørvika står uten musikksjef i august. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Ingen vet hva som skjer ved Operaen. Det er akutt lederkrise, oppsummerer Dagbladets klassiskanmelder Ståle Wikshåland.

Det har stormet rundt Den Norske Opera & Ballett siden det ble kjent at operasjef Per Boye Hansen ikke får fortsette etter 2017. Men selv om mediedebatten har løyet de siste dagene, blåser det fortsatt kraftig i kulissene ved operahuset.

Hansen er nemlig ikke eneste sjef som forlater Operaen. Musikksjef John Helmer Fiores åremål løper ut i august, men selv om Operaen har lett etter ny musikksjef i to år, har de ennå ikke klart å finne en erstatter for amerikaneren. Fiore gjorde sin siste konsert i Oslo 11. april og har siden ikke vært i landet.

-  Det blir krevende tider ved Operaen når Per Boye Hansen må forvalte sin egen avgang, og har et veldig anstrengt forhold til sin sjef. Hansen var den som hadde best forutsetning for å finne ny musikksjef. Hvem skal finne en egnet musikksjef nå?, spør Ståle Wikshåland.

ikke ny sjef før om tidligst to år Jan Koop, hovedtillitsvalgt for Musikernes Fellesorganisasjon ved Operaen anslår at en ny musikksjef trolig ikke vil være på plass før om to år.  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer