Anmeldelse: Sushi x Kobe - «Døden lever lengst»

En kompromissløs finger til resten av rap-Norge

Bergensduoen Sushi x Kobe har laget et både utmattende og inspirerende kunstverk.

Foto: Sony Music
Foto: Sony Music Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Kunst rammes ofte av kritikk når uttrykket ikke havner innenfor samfunnets akseptable rammer. Den skal være en flukt fra den kjedelige hverdagen, men helst ikke altfor ubehagelig når den stirrer oss rett inn i øynene - eventuelt skriker inn i ørene.

I rapmusikk handler dette gjerne om overdreven misogyni ytret fra munnen til gutter med et behov for å uttrykke seg. Et innblikk i praten som foregår bak lukkede dører når man ikke prøver å vise fram sin beste side. Noe vi ofte trekkes mot i vår unge usikkerhet, og like naturlig forlater etter hvert som nye år og erfaringer former oss.

Det kan både være vemmelig, flaut, og for noen til og med skremmende. Likevel trenger det ikke å gjøre kunsten mindre verdifull. Heller tvert imot.

Sushi x Kobe har flere ganger fått spalte-tilsnakk for sine grove tekster, men selv om de verken snakker om «jævla fitter» eller spredning av nakenbilder på sitt nye album «Døden varer lengst», handler dette nok mindre om kritikken og mer om egen vekst.

Halvveis inn i 20-åra har bergensduoen kommet seg til en kreativ plattform hvor det meste klaffer. For lengst etablerte gjennom både knallharde, dansevennlige og vakre lydbilder – enten sammen eller på soloprosjekter – inviterer de lytterne denne gang inn i en sonisk utfordrende opplevelse. Reflekterende betraktninger fra korte liv som likevel helt sikkert føles som en evighet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer