DEBATT

En konsekvent asylpolitikk

Arbeiderpartiet har en konsekvent, rettferdig og rettssikker flyktning- og asylpolitikk, og det vil vi fortsette med.

De BlåBlå er rausere i innvandringspolitikken enn de RødGrønne sa Abid Raja (Venstre) i går, det er ikke riktig, sier Arbeiderpartiet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
De BlåBlå er rausere i innvandringspolitikken enn de RødGrønne sa Abid Raja (Venstre) i går, det er ikke riktig, sier Arbeiderpartiet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Abid Raja og Andre N. Skjelstad fra Venstre forsøker i en kronikk 17. desember å fremstille det som om det nå har blitt en mye rausere asyl- og flyktningpolitikk. I tillegg er de veldig opptatt av å rangere Arbeiderpartiets innvandringspolitikk som veldig restriktiv.

Vår politikk bygger på internasjonale forpliktelser, og den moralske plikten vi har til å yte humanitær bistand til våre medmennesker. I regjering har vi ført en konsekvent, rettferdig og rettssikker flyktning- og asylpolitikk. Det fortsetter vi med i opposisjon.

I asylpolitikken betyr det at de som trenger beskyttelse får bli, mens de som ikke trenger beskyttelse må reise hjem. Vi fører en politikk der Norge oppfyller våre internasjonale forpliktelser.

Det er i dag bred politisk enighet om hovedtrekkene i asyl- og innvandringspolitikk. Arbeiderpartiet legger vekt på å bidra til denne enigheten for å sikre forutsigbarhet for alle parter.

Den innvandringspolitikken regjeringen fører, er en konsekvens av avtalen med Venstre og Krf. Vi støtter hovedinnholdet. Etter høstens avsløringer har det oppstått stor usikkerhet om hva konsekvensene egentlig er.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer