DEBATT

Coronainformasjon og innvandrere

En kortvarig glede

Nytt tilskudd til informasjonskampanjer blant innvandrere, går på bekostning av andre integreringsmidler. Det betyr at påbegynte prosjekter står til fare for å bli avsluttet.

BRUK ORGANISASJONENE!: Integreringsminisgter Guri Melby (V) erkjenner at minoritetsbefolkningen ikke har fått god nok informasjon om COVID-19. Innsenderne mener myndighetene bør bli flinkere til å bruke kunnskap, nettverk og erfaringene som minoritetsorganisasjonene besitter. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
BRUK ORGANISASJONENE!: Integreringsminisgter Guri Melby (V) erkjenner at minoritetsbefolkningen ikke har fått god nok informasjon om COVID-19. Innsenderne mener myndighetene bør bli flinkere til å bruke kunnskap, nettverk og erfaringene som minoritetsorganisasjonene besitter. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Før regjeringen besluttet å iverksette de strengeste tiltakene i fredstid, hadde mange innvandrerorganisasjoner allerede startet med informasjonsarbeidet. LIN-Likestilling, Inkludering og Nettverk etterlyste oversettelser fra Folkehelseinstituttet tidlig i mars.

De siste ukene har det foregått en debatt om manglende informasjon og veiledning til innvandrerbefolkningen fra myndighetene. De frivillige innvandrerorganisasjonene har allerede tatt tak i dette den siste måneden. LIN, Håp kompetanse i bydelen Gamle Oslo og Islamsk Råd Norge, er blant de mange innvandrerorganisasjonene som har brettet opp ermene.

Deres informasjonskampanjer og hjelpetiltak har vært tilpasset og målrettet mot deres miljøer, medlemmer og målgrupper. OMOD (Organisasjonen mot Offentlig Diskriminering) har siden svineinfluensaepidemien i 2009 etterlyst behovet for en mangfoldig kommunikasjonsstrategi som en naturlig del av myndighetens helse- og beredskapsplan.

Den ferske integreringsministeren Guri Melby erkjenner at minoritetsbefolkningen ikke har fått god nok informasjon om COVID-19. Sist uke utlyste IMDi (Integrerings- og mangfoldsdirektoratet) ekstraordinært tilskudd til informasjonstiltak for innvandrerbefolkningen. Rammen på tilskuddet er satt til 10 millioner kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer