Før regjeringen besluttet å iverksette de strengeste tiltakene i fredstid, hadde mange innvandrerorganisasjoner allerede startet med informasjonsarbeidet. LIN-Likestilling, Inkludering og Nettverk etterlyste oversettelser fra Folkehelseinstituttet tidlig i mars.
De siste ukene har det foregått en debatt om manglende informasjon og veiledning til innvandrerbefolkningen fra myndighetene. De frivillige innvandrerorganisasjonene har allerede tatt tak i dette den siste måneden. LIN, Håp kompetanse i bydelen Gamle Oslo og Islamsk Råd Norge, er blant de mange innvandrerorganisasjonene som har brettet opp ermene.
Deres informasjonskampanjer og hjelpetiltak har vært tilpasset og målrettet mot deres miljøer, medlemmer og målgrupper. OMOD (Organisasjonen mot Offentlig Diskriminering) har siden svineinfluensaepidemien i 2009 etterlyst behovet for en mangfoldig kommunikasjonsstrategi som en naturlig del av myndighetens helse- og beredskapsplan.
Den ferske integreringsministeren Guri Melby erkjenner at minoritetsbefolkningen ikke har fått god nok informasjon om COVID-19. Sist uke utlyste IMDi (Integrerings- og mangfoldsdirektoratet) ekstraordinært tilskudd til informasjonstiltak for innvandrerbefolkningen. Rammen på tilskuddet er satt til 10 millioner kroner.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger