En kreativ kraft som sprenger seg fram overalt den finner inspirasjon

Angel Olsen lykkes med alt hun forsøker seg på.

Foto: Zia Anger / Jagjagwar
Foto: Zia Anger / Jagjagwar Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Et drøyt år er gått siden Chicago-baserte Angel Olsen gjorde seg bemerket med debutalbumet «Half Way Home», der hun viste usedvanlig stor sikkerhet med sin akustiske gitar og sterke, bevrende stemme.

Med fartstid fra blant annet Bonnie «Prince» Billys liveband har hun en fot solid plantet i alt.country- og folk-land, men på denne oppfølgeren har den kreative kraften virkelig sprengt seg fram overalt der den har funnet inspirasjon.

Den akustiske gitaren har fått en hvilepause — noe som i «Forgiven/Forgotten» gir seg utslag i fuzzpop av beste Pixies-via-Mikal Cronin-merke.

Det betyr på ingen måte at dette er en rockeplate, et par av de sterkeste sporene («Enemy», «White Fire») hviler tvert imot utelukkende på forsiktig gitarspill og Olsens trollbindende stemme.

Deerhunter lurer i noen gitardisige hjørner, ja visst, men også Grizzly Bear i nydelige, bossanova-lette «Iota», Townes Van Zandt og Leonard Cohen i nevnte «White Fire» — og når orgelet setter inn på avsluttende «Windows», da er det som selveste Beth Gibbons titter fram.

Spennvidden turnerer Olsen mesterlig, ikke minst med et tilsvarende vellykket spekter av sangteknikker og stemmetone. Dét imponerer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer